Herečka Jana Švandová: Mám už čtyři vnoučata. A to je nejkrásnější role, která může ženu potkat

27. listopad 2021

Magazín o zdravém životním stylu. Chcete být fit, vědět co se nosí a poznat zajímavé osobnosti? Poslouchejte Šarm:

  • 00:59 Životní role herečky Jany Švandové
  • 05:43 Tradiční vánoční dekorace
  • 11:01 Luštěniny a výživová poradkyně Martina Jandová
  • 15:07 Módní trendy a zimní prošívané kabáty
  • 19:13 Kosmetický rádce a vlasový botox
  • 23:30 Glosa spisovatelky Haliny Pawlowské

Herečce Janě Švandové rozhodně nechybí šarm. Málokdo ale ví, že je hodně spjata s východními Čechami. Kromě toho, že nedávno hrála ve filmu Lovení, který se celý natáčel v Pardubicích, tak tam také chodila do školy a začala tam její herecká kariéra.

„Pardubice jsou moje srdeční záležitost, protože jsem tam maturovala na gymnáziu. A dokonce jsem se tam i zúčastnila soutěže Hledáme nové talenty. Chodila jsem do třídy s Jirkou Bartoškou, my jsme spolužáci. Takže Pardubice mne vlastně přivedly k divadlu. Jako elévka jsem tam začínala hrát.“

Čtěte také

„A viděla mě tam paní Galatíková a ta mi říkala, že mi pomůže s přípravou na zkoušky na DAMU. Připravila mě tak, že jsem zkoušky udělala.

„Já mám už celkem čtyři vnoučata. Jedno z manželovy strany a tři od mého syna, dvě holčičky a malého chlapečka. A občas si uděláme takový holčičí den. Dnes jsme se byli podívat po obchodech a pak jsme byli v kině. Dali jsme si jídlo a pak jsem je odvedla domů.

„Nejsem s nimi každý den, ale mám radost, když mi zavolají a řeknou, že by se mnou chtěli někam vyrazit. Je to hezké, já říkám, že to je jedna z nejhezčích rolí, jaká může ženu, maminku a později babičku potkat.

Mlsejte bez výčitek. Recept na skvělé brownies od Martiny Jandové, ale tentokrát z červené řepy:

Suroviny:
600 g červené řepy, 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g holandského kakaa, 250 g bílého jogurtu, 250 ml (hrnek) mletého kokosu, 100 g medu, 4 vejce, 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)

Brownies z červené řepy od Martiny Jandové

Na ozdobu (a na doplnění bílkovin):
1 odtučněný tvaroh, 1 bílý jogurt, 1 lžíce medu (dle chuti), ovoce

Postup:
Řepu nakrájejte na menší kusy, uvařte do měkka (já řepu pekla v troubě do změknutí zakápnutou řepkovým olejem), nechte trochu vychladnout a rozmixujte nebo nasekejte v sekáčku. Hmotu poté smíchejte s moukou, kakaem, jogurtem, kokosem, celými vajíčky a práškem do pečiva a medem. Vše důkladně promíchejte.

Těsto nalijte do vymazané formy (těsta bylo poměrně hodně, použila jsem dortovou formu a "srnčí hřbet"). Pečte na 200°C asi 30 - 40 minut. Zda je koláč hotový, poznáte nejlépe, pokud jej otestujete špejlí, nemělo by se na ni nic přilepit. Po vychladnutí dejte na koláč ochucený tvaroh a nějaké ovoce (bez tvarohu to není ono). Tento dezert si můžete bez výčitek dopřát nejlépe k dopolední svačině.

Dobrou chuť.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související