Fotografování je životní vášní Aleny Hrbkové
Její životní příběh začal výučním listem v Německu a dovedl ji až k autorství fotografii ve sto dvaceti kuchařských knihách. V Dámské jízdě se také naučíte cvik na posílení ledvin a chybět nebudou ani tipy pro snazší předvánoční úklid. K poslechu zve Mirka Nezvalová.
„Fotit jídlo, to je vlastně jako zachycovat zátiší. A je u toho pohoda bez stresu, pokud ovšem zrovna nefotografujete zmrzlinu," se smíchem přiznává fotografka Alena Hrbková.
Spolupracovala na více než 120ti kuchařských knihách. Ta první vznikla v roce 2002 s kuchařem Markem Radičem, z kterého se mezitím stal vyhlášený šéfkuchař.
Spolupracuje i s Dejvickým divadlem, protože ji baví střídat tyto dva rozdílné světy. Poslechněte si povídání se zajímavou ženou, která vystudovala fotografii v Mnichově a dnes žije v Praze se dvěma psy z útulku v domku, k němuž patří i zahrada. A právě tam vzniklo mnoho fotografií i s velmi známými kuchařskými esy, protože tvrdí, že nejlepší světlo pro dobrou fotku je právě to denní.
Alena Hrbková je rovněž autorkou knihy Jak se fotografuje jídlo, kde poutavě radí čtenářům, jak nejlépe to které jídlo vyfotografovat.
Celou Dámskou jízdu si poslechněte online, nebo si ji stáhněte do svých počítačů k pozdějšímu poslechu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.