Fotografování je životní vášní Aleny Hrbkové

9. prosinec 2020

Její životní příběh začal výučním listem v Německu a dovedl ji až k autorství fotografii ve sto dvaceti kuchařských knihách. V Dámské jízdě se také naučíte cvik na posílení  ledvin a chybět nebudou ani tipy pro snazší předvánoční úklid. K poslechu zve Mirka Nezvalová.

Fotit jídlo, to je vlastně jako zachycovat zátiší. A je u toho pohoda bez stresu, pokud ovšem zrovna nefotografujete zmrzlinu," se smíchem přiznává fotografka Alena Hrbková.

Logo

Spolupracovala na více než 120ti kuchařských knihách. Ta první vznikla v roce 2002 s kuchařem Markem Radičem, z kterého se mezitím stal vyhlášený šéfkuchař.

Spolupracuje i s Dejvickým divadlem, protože ji baví střídat tyto dva rozdílné světy. Poslechněte si povídání se zajímavou ženou, která vystudovala fotografii v Mnichově a dnes žije v Praze  se dvěma psy z útulku  v domku, k němuž patří i zahrada. A právě tam vzniklo mnoho fotografií i s velmi známými kuchařskými esy,  protože tvrdí, že nejlepší světlo pro dobrou fotku je právě to denní.

Alena Hrbková je rovněž autorkou knihy Jak se fotografuje jídlo, kde poutavě radí čtenářům, jak nejlépe to které jídlo vyfotografovat.

Celou Dámskou jízdu si poslechněte online, nebo si ji stáhněte do svých počítačů k pozdějšímu poslechu.

Knihu Jak se fotografuje jídlo napsala fotografka Alena Hrbková
autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio