Fotbalová Příbram má nového trenéra. Csaplár odchází, Nádvorník přichází

18. březen 2019 13:04

Fotbalisty Příbrami už netrénuje Josef Csaplár. Zkušený trenér po dohodě s vedením klubu u 14. týmu tabulky skončil.  Novým trenérem fotbalistů Příbrami se stal Roman Vedení klubu s pětačtyřicetiletým koučem uzavřelo smlouvu do konce příští sezony. 

"S Romanen Nádvorníkem jsme uzavřeli smlouvu do konce soutěžního ročníku 2019/20. Věříme, že se nám podaří pod jeho vedením zachránit ve Fortuna:Lize. Trenéra Nádvorníka znám a vím, že to je pracovitý člověk," uvedl klubový prezident Jaroslav Starka.

Nádvorník naposledy vedl Karvinou, odkud byl ale po sérii špatných výsledků v listopadu odvolán. Předtím trénoval Žižkov, Vlašim a Táborsko. Na lavičce Příbrami působil už v ročníku 2010/11.

Středočeský tým je v tabulce Fortuna ligy po 25. kole na čtrnáctém místě a je blízko účasti ve skupině o udržení. V posledním zápase prohrál 0:2 s vedoucí Slavií. „Včera po zápase jsme seděli a v klidu jsme se domluvili na ukončení spolupráce. Rozebrali jsme spoustu věcí a musím mu poděkovat za práci, kterou tady udělal,“ řekl prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka.

„Umístění mě trápí každopádně, ale dohodli jsme se, že se k tomu nebudeme vyjadřovat, Pepík tady udělal spoustu práce,“ prohlásil Starka.

56letý Josef Csaplár vedl klub z pozice hlavního trenéra od léta 2017, kdy ho přezval po sestupu do druhé ligy. Středočeši se z druhého místa okamžitě vrátili mezi elitu, obstojně zvládli ligový podzim, jenže na jaře se jim až tak nedaří.

Z šesti západů vyhráli dva, když doma zdolali Zlín a poslední Karvinou. Venku ale vyhráli v celé sezoně jediný zápas v prosinci na Dukle. S 56 inkasovanými góly má nejhorší obranu v soutěži.

autoři: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio