Fotbalová liga se letos bude hrát prakticky až do Štědrého dne. Zastaví se jen několik hodin před ním

14. prosinec 2020

V Anglii jsou na něco takového zvyklí, tuzemští fanoušci si na to teprve zvykají. A diváci? Ti do ochozů nemohou, ale doma se fotbalem baví. Třeba i při poslechu Českého rozhlasu a Sportovních ozvěn.

Dynamo České Budějovice jen remízovalo s Karvinou 1:1. Trenér David Horejš své svěřence hodně chválil. To je v pořádku. Jen je třeba poznamenat, že po výhrách nad Spartou a Bohemians, v Brně a neprohře s Plzní je prostě jeden bod doma s Karvinou málo. Tak si poslechneme, jak právě David Horejš celý zápas zhodnotil.

„My jsme věděli, že nás čeká nepříjemný soupeř, což se potvrdilo. Je třeba respektovat výkon Karviné, já musím své mužstvo pochválit, protože až vlastně na nějakých prvních deset, patnáct minut, kdy jsme dostali branku, tak jsme byli jednoznačně lepším týmem, hráli jsme velice dobře, bohužel jsme ty branky, jako v předchozích zápasech, nedali a to nás stálo ty dva body. Ale Karviná má velice silné mužstvo, dokázala vyhrát v Plzni a i tady předvedla velice dobrý výkon,“ řekl David Horejš.

A tady je také hodnocení trenéra hostující Karviné. Slovo má Juraj Jarábek:

„Ťažký zápas, Budějovice ťahaju peknú sériu, určitě kvalitný tým a ten bod si velmi ceníme, Budějovice jsou velmi silné v prechodovej fázi a štandardných situáciach.“

Sportovní ozvěny výsledkově

Dynamo hrálo s Karvinou nerozhodně 1:1. Na jediný gól domácích nahrála Patriku Bradnerovi po pětatřicetimetrovém křížném centru Maxe Talovireova Lukáš Skovajsa. 

V pátek si klub Madeta Motor vyšlápl na lídra tabulky z Třince. Trenér Václav Prospal měl po vítězství 2:1 v prodloužení velikou radost:

„Kluci dodrželi to, co jsme si řekli před zápasem, myslím si, že ten druhý bod je zasloužený pro nás za to nasazení. Parádní přístup, obětavost, podpořené vynikajícím gólmanem. Když budeme hrát takhle, tak můžeme hrát s kýmkoliv.“

A tak hned v neděli narazili českobudějovický Motor na Mountfield Hradec Králové. Vzájemný souboj se odehrál už potřetí.  Jenže první třetina měla šokující průběh. C 11. minutě už to bylo 0:4. Motor pak zabojoval, podlehl 3:5 a trenér Václav Prospal hodnotil. Kromě vývoje i výkon nové posily. Miroslava Formana, který přišel ze Sparty:

„Míra potvrdil to, co si od něj slibujeme. Výborný v útočném pásmu. A myslím si, že přinesl do našeho mužstva extraligovou kvalitu, která nás může jedině zlepšit.“

A právě útočník Miroslav Forman doplnil: „Věřím, že jsem mezi kluky dobře zapadl. Až jsem byl překvapený. Škoda jen toho výsledku, strašně jsem si přál, abychom navázali na ten výkon, co jsme předvedli proti Třinci. Bohužel tam to nevyšlo.“

Tabulka první fotbalové ligy, tedy Fortuna ligy je pro Jihočechy docela zajímavá. Klub, který hraje v černobílých barvách, tedy dynamo České Budějovice, nasbíral v jedenácti zápasech čtrnáct bodů. Patří mu při pasivním skóre 15:19 dvanáctá pozice. Za Jihočechy jsou Bohemians, Teplice, Mladá Boleslav,  Příbram, Brno a Opava.

Další sporty a pozvánky

A ještě skeleton. Anny Fernstädtová, Anička, která se vrací domů za maminkou do Českých Budějovic,  v rakouském Innsbrucku skončila v závodě Světového poháru na 8. místě. V celkovém pořadí Světového poháru jí patří 6. pozice. V olympijském městě se jí povedla už první jízda.

Za sportem přímo na stadion ještě fanoušci nemohou, ale sledovat výkony jihočeských sportovců prostřednictvím médií ano. Zápasu pod volejbalovou sítí se bude hrát víc. My ale vybíráme jeden. V sobotu se odehraje atraktivní  utkání. Jihostroj České Budějovice přivítá Kladno. Vedení klubu nachystalo pro všechny zdarma komentovaný stream. A o zápase určitě zase uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio