Fotbalisty Dynama čeká utkání v Příbrami, tamní stadion zná dokonale Petr Javorek

10. srpen 2019 06:50

Na příbramský stadion se v sobotu vydají fotbalisté českobudějovického Dynama. Jihočeši hráli v uplynulých kolech Fortuna ligy třikrát doma, vybojovali dva body. Jen jednou nastoupili na hřišti soupeře a hned z toho bylo na Slovácku tříbodové vítězství.

Najít v aktuálním kádru Dynama České Budějovice hráče, který prošel také Příbramí, není úplně jednoduché. Jeden ale má se stadionem u Litavky celkem bohaté zkušenosti – Petr Javorek.

Narodil se v Novém Kníně, třicet kilometrů od Příbrami. „Hrál jsem tam fotbal od deseti do dvaceti let, takže to tam znám. Stadion znám dokonale, ale hraje se mi tam jako na každém jiném stadionu, není to pro nic výjimečného,“ říká.

Dynamo se doma prezentovalo solidními výkony. Bude se měnit jeho hra při příjezdu na soupeřův stadion? Změní se taktika a styl hry? „Myslím si, že ne. Trenér nám říkal, že se budeme chtít prezentovat tou hrou, kterou předvádíme doma, a od té neustoupíme ani v Příbrami,“ odpovídá Petr Javorek.

Čtěte také

Shodou okolností okolo českobudějovického stadionu protéká Vltava, kolem příbramského Litavka. Může se stát, že razantnější odkop skončí ve vodě. Proti tomu se ale odchovanec Příbrami a současná opora Dynama ohrazuje: „Ono je to trochu dál, takže já jsem tam žádný balon nezakopl.“

Petra Javorka se současnou Příbramí spojuje ještě jedno jméno – Roman Nádvorník, muž, který působil na trenérské lavičce Táborska, aktuálně vede prvoligový tým. „Známe se dobře, trénoval mě v Táborsku, dřív mě chtěl do Vlašimi. Za mě je to přísný, náročný trenér, který vyznává spíš obranný styl hry, nečeká nás tam nic jednoduchého,“ komentuje Petr Javorek.

A koho záložník Dynama považuje za nejnebezpečnějšího příbramského fotbalistu? „Zeman a Rezek, na tyhle dva bychom si měli dát asi největší pozor,“ myslí si. Zápas v Příbrami začne v sobotu 10. srpna v 17 hodin.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související