Fotbalistům Dynama skončila dovolená. Tým nadále povede David Horejš

19. červen 2018 11:09

V pondělí nastoupili po letní přestávce fotbalisté Dynama České Budějovice znovu do práce. Před prvním tréninkem se fanoušci žádných nových jmen nedočkali, ale vedení klubu poslalo do kabiny jeden vykřičník.

Vykřičník patří trenérovi Davidu Horejšovi. Tým odehrál velmi špatné jaro, nejen že body sbíral poskrovnu, ale ani herní projev za moc nestál.

Generální manažer klubu Martin Vozábal tak často odpovídal na dotazy, zda právě David Horejš bude na lavičce Dynama trenérem i v sezoně 2018/2019. „Hlavní trenér A týmu podléhá podle stanov a dohody akcionářům a akcionáři ho potvrdili v jeho roli, samozřejmě s nějakým vykřičníkem, protože nespokojenost tu byla,“ uvedl.

Nespokojení byli akcionáři hlavně s jarní části sezóny. „Bohužel byla opakovaně špatná druhý rok po sobě,“ dodal Martin Vozábal.

Dynamo České Budějovice by rádo okysličilo kádr, jenomže k tomu potřebuje peníze. A těch, jak se zdá, je na Střeleckém ostrově nedostatek.

Fotbalista z Konga po sezóně domů nepoletí. Nevydělal ještě dost peněz

Elvis Mashike Sukisa, fotbalový útočník z Konga, který hraje ze českobudějovické Dynamo

Poslední zápas fotbalové Fortuna národní ligy čeká v pátek tým českobudějovického Dynama na stadionu Žižkova. Na trávník vyběhne i útočník z Konga Elvis Mashike Sukisa.

Fanoušci zatím registrovali jen odchody. „Oproti minulému ročníku končí všechna hostování. Odchází i Milan Nitranský, kterému jsme nenabídli novou smlouvu. Na Jakuba Peška leží na stole jedna dvě nabídky, zvažujeme to, ale myslím, že za těchto podmínek se zatím nedohodneme,“ řekl generální manažer.

O postupu do první ligy se v černobílém Dynamu pro nejbližší období nahlas nemluví. S jakými ambicemi podle Martina Vozábala vůbec klub vstoupí do sezony 2018/2019? „Základ máme. Když dobře posílíme, budeme chtít hrát nahoře, ale těžko teď hodnotit,“ reagoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související