Fotbalisté slavili. Jeden se před zápasem oženil a pak dal gól, dalšímu se narodila dcera

25. září 2017

V České Krumlově se hrál světový badminton. Dynamo České Budějovice vyhrálo v Sokolově, kde se slavilo i narození dcery Pavla Nováka. Událostí krajského přeboru byla svatba. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Mezinárodní badmintonové mistrovství České republiky sedmnáctiletých hostil Český Krumlov. Nechyběl u toho Radek Votava, který si vzal na starost zázemí turnaje. „Jsme mile překvapení, protože turnaj organizujeme poprvé a je tu přes 130 hráčů a hráček ze čtrnácti zemí. S účastí prvního ročníku jsme maximálně spokojení,“ komentoval.

V Krumlově se představil například badmintonový výběr Německa, který patří k nejlepším v Evropě. „Jsou tu nejlepší hráči aktuálního žebříčku, podle kterého se bude nasazovat na mistrovství Evropy juniorů v Praze. Hráči tu sbírají body do evropského žebříčku a my pevně doufáme, že do dalších let je k nám bude lákat i naše krásné město,“ dodal Radek Votava.

Turnaj vyhráli Chorvat Ban a Ruska Pustinská. V deblech slavili Češky Krpatová - Zuzáková a Poláci Matusz - Galzka. Janoštík se Švejdou byli ve finále. V singlu byl Janoštík třetí, Švejda pátý. Švejda vyhrál mix se Zuzákovou.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve WSM lize hokejistů Motor České Budějovice porazil také díky gólu Filipa Vlčka Prostějov 5:3. „Řekli jsme si, že prostě potřebujeme jakkoliv urvat tři body,“ komentoval Filip Vlček.

Hráči budějovického Dynama oslavují narození Matyldy Novákové. Stoperovi Pavlu Novákovi a jeho přítelkyni Elišce se narodila večer před zápasem v Sokolově

Fotbalisté Dynama České Budějovice vyhráli v Sokolově 1:0. Slavilo se tu ale i něco navíc. Stoperovi Pavlu Novákovi se totiž v sobotu večer před zápasem narodila dcera Matylda.

Krajský přebor: Hluboká - Dražice 4:2, Osek- Jindřichův Hradec 1:5, Sezimovo Ústí – Katovice 1:5, Čimelice - Protivín 1:3, Nová Včelnice - Dačice 2:1, Želeč - Táborsko 7:0, Milevsko - Třeboň 1:1 a Rudolfov - Olešník 3:0.

Před zápasem se rudolfovský kanonýr Radim Pouzar ženil. Spoluhráči připravili pro nevěstu Ivu před katedrálou svatého Mikuláše v Českých Budějovicích těžký úkol, musela hrát ve střevíčkách fotbal. „Musí trefit klíček, abychom jí sundali kouli,“ vysvětlil Petr Řehoř a přidal přání: „Hodně štěstí, zdraví, ať jim to klape. Myslím, že je to krásný pár.“ A Radim Pouzar dal poté v zápase jeden překrásný gól a na dva nahrál.

Tabulku krajského přeboru vede Želeč, která má na konce 19 bodů. Ondrášovka krajský přebor uzavírají čtyřbodová Dačice a Nová Včelnice a s pouhým bodem Sezimovo Ústí.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.