Fotbalisté Dynama zahájili přípravu a hned naskočí do utkání proti Spartě

8. leden 2019 07:43

Fotbalové prázdniny hráčům druholigových týmů skončily. Platí to o Táborsku a stejně tak i o českobudějovickém Dynamu.

Víc a zásadnějších novinek se přes zimu narodilo v Táboře. Od týmu byl odvolán trenér Kamil Tobiáš, na nové startovní čáře stojí trenérské duo Kmoch – Mikolanda.

V Dynamu je relativně vše při starém. Lídr tabulky vyrazil hned první den na trénink. „Letošní příprava bude netradiční akorát v tom, že se podíváme jednou na soustředění za hranice, trošku do tepla,“ prozradil jeden z nejzkušenějších hráčů českobudějovického týmu, Pavel Novák.

V Chorvatsku čeká fotbalisty herní soustředění. „Během týdne máme odehrát tři zápasy, doufám, že s atraktivními soupeři. Bude to něco jiného, než pořád ti stejní soupeři tady,“ dodal Pavel Novák.

Krajský přebor zdobí David Lafata. Okamžitě se stal miláčkem fanoušků v Olešníku

David Lafata se po ukončení vrcholové kariéry vrátil domů a hraje v krajském přeboru za Olešník

Když se v Olešníku na Českobudějovicku procházíte po návsi a hraje se právě fotbal, až k vašim uším se z nedalekého hřiště donese pokřik, který oslavuje Davida Lafatu.

Jasný přínos vidí v soustředění trenér David Horejš. „Tam bude lepší počasí, budeme tam trénovat na přírodní právě a hlavně v té době, kdy tam na soustředění jedeme, už se de facto hraje liga, takže tady by ani nebyli soupeři. Tam absolvujeme turnaj, kde budeme hrát zápasy se třemi atraktivními soupeři, takže já jsem nesmírně rád, že to vedení umožnilo,“ řekl.

Na jeden český tým narazí Dynamo hned ve středu. A bude to atraktivní zápas, v Praze na Strahově změří síly s pražskou Spartou. „Je to pro nás prestižní, proti Spartě se chce každý vytáhnout a ukázat, co v něm je. Tyhle zápasy nikdo nevypustí, i když je to v přípravě,“ doplnil Pavel Novák.

Dynamo bude hrát v druhé lize o postup, Táborsko o záchranu. Každý zápas jihočeských týmů bude mít ve Fortuna národní lize obrovský náboj.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související