Fotbalisté Dynama vyhlásili útok na postup, kvůli mrazu se ale hrát nebude

3. březen 2018

Fotbalisté Dynama České Budějovice by rádi slavili po skončení jarní části Fortuna národní ligy postup do nejvyšší soutěže. První zápas v neděli ale Dynamo pravděpodobně neodehraje.

Mrzne, až praští. Trávník se proměnil spíš v beton než v plochu, na které se dá hrát fotbalový zápas. „Kabina se těšila na první kolo, chtěli jsme hrát, ale bohužel podmínky k tomu nejsou a zdraví hráčů je přednější. Myslím, že je to na více stadionech, takže počítáme s tím, že se hrát nebude,“ řekl trenér David Horejš.

Až mrazy pominou a opravdu odstartuje fotbalové jaro, Dynamo nechce hrát druhé housle. V tabulce jsou Jihočeši po podzimu čtvrtí, na první Opavu ztrácejí jen tři body.

„Samozřejmě víme, že nás čeká hodně těžké jaro. Týmů, které budou chtít postoupit, je určitě víc, Opava, Třinec, Příbram i Hradec Králové. Takže to určitě nebude jednoduché, ale chceme se o to pokusit,“ dodal trenér.

Jedním z klíčových fotbalistů bude Petr Javorek. Ani on se postupového cíle nebojí. „Před zimní přípravou jsme si řekli, že chceme postoupit a všichni to tak bereme,“ komentoval.

Dynamo v předchozích šestnácti kolech nastřílelo pouhých 24 gólů. Tuto bilanci by měli vylepšit ofenzivně ladění fotbalisté Sajčič nebo Mashike. Petr Javorek věří, že potíže se střeleckou impotencí jsou přes zimu zapomenuty. „Měli jsme problémy a doufám, že těch gólů budeme dávat víc. Chceme být dominantní na míči a z toho proměňovat branky,“ doplnil.

První gól fotbalisté Dynama tedy v neděli nevstřelí, zápas je pro velkou zimu odložený. Premiérově se tak tým představí v pátek 9. března v Hradci Králové.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio