Fotbalisté Dynama si vybrali v utkání s Baníkem velkou porci štěstí

8. únor 2021

Pusťte si Sportovní ozvěny online a v šesti minutách se společně vydáme převážně na fotbal, hokej a volejbal. První část tohoto pořadu patří fotbalistům českobudějovického Dynama. 

Ti si vybrali v utkání s Baníkem také velkou porci štěstí. Na to se ale historie neptá. České Budějovice porazily Baník 1:0 a v tabulce mají Jihočeši skvělou pozici. Jediný gól zápasu vstřelil Matej Mršič.

Matej Mršič hraje výborně. Často bere koncovku na sebe a povedlo se mu to i tentokrát. Pravačkou poslal míč do ostravské branky.

„Nebylo to jednoduché, věděli jsme, že to bude těžký západ, že Baník je dobrý soupeř a myslím si, že jsme se na něj dobře připravili. A zvládli to jako tým, to že jsem dával gól, to je jen na chvíli,“ sdělil po zápase mimo jiné Matej Mršič.

Trenér David Horejš právě k výkonu Mateje Mršiče dodal:

„Předvádí velice dobré výkony, je to vidět i tím, že se mu narodilo děcko, že má i osobní život, že je tam spokojený, dostal se do pohody, do formy, dává góly. Samozřejmě od všech útočníků čekáme čísla, od toho tam na hřišti jsou.“

A ještě jeden hlas trenéra. Tentokrát hostujícího. Kormidelník Baníku Luboš Kozel odjížděl zklamaný. Ani ne snad z výkonu, ale z toho, že jeho tým nedal ani jeden gól:

„Vybavuji si dvě situace, co brankář Drobný chytil, vybavuji si další šanci, tam jsou určitě velké rezervy.“ Jeho další hodnocení situace si poslechněte v záznamu.

Volejbal

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice odehráli poslední domácí zápas základní části extraligy. Ostravu porazili 3:0 a pochválil je i kapitán týmu Radek Mach, který si v zápase s Karlovarskem nešťastně zlomil kotník. Vyjádřil se k výkonu i k tomu, jak  se teď cítí:

„O mnoho líp, než před deseti dny a doufám, že to takhle půjde dál. To byl výborný, skoro bezchybný a koncentrovaný výkon, takže kluky jen pochválím.“

Hokej

Motor České Budějovice má za sebou během tří dnů dva souboje se západočeskými soupeři. V pátek Jihočeši vyhráli vysoko na ledě v Karlových varech 6:1. Góly klubu Madeta Motor stříleli: dva Doležal, v 5. a v 8. minutě, po jednom Aldersson ve 22., Pýcha ve 45. a shodně v 52. minutě  skórovali Gilbert a Beránek.

V Plzni českobudějovičtí hokejisté v neděli prohráli v dalším bláznivém utkání 4:5 v prodloužení, když vedli 2:0 a 4:2, ani to ale na plný bodový zisk nestačilo, Plzeň vyrovnala v power play. Na tabulku se podíváme z prostředí fotbalu, ta vypadá rozhodně příznivěji než ta hokejová.

Výsledky

Pohled do tabulky nejvyšší fotbalové soutěže si musí užívat každý Jihočech. Připomeneme si bilanci českobudějovického Dynama. Osmnáct zápasů, 28 bodů. Konečně po dlouhé době aktivní skóre 24:23 a tým trenéra Davida Horejše může směle myslet na pohárovou Evropu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.