Fotbalisté Českých Budějovic poosmé za sebou ve druhé lize nevyhráli

5. duben 2018

V dohrávce sedmnáctého kola Fortuna národní ligy remizovali fotbalisté Dynama České Budějovice s Varnsdorfem 2:2. Budějovický tým nejprve dostala do vedení kuriózní situace z prvního poločasu.

Domácí tým dostal od soupeře milý dárek. Brankář Varnsdorfu Radek Porcal šel proti dvěma útočníkům do nesmyslné kličky. O míč přišel a Jakub Pešek dovezl míč snadno do branky.

Nešťastný gólman kroutil hlavou ještě po zápase: „Nesmysl, já nevím, tam byla srážka myšlenek. V první řadě jsem to normálně chtěl dát dopředu, jenže jsem viděl, že mě dojíždí nějaký hráč Budějovic, tak jsem to na poslední chvíli chtěl zahrát fotbalově, ale byla to velká chyba.“

Varnsdorf si odvezl ze Střeleckého ostrova jeden bod. „Ohledně průběhu jsme asi spokojení, protože jsme dvakrát prohrávali a dvakrát dotahovali. Já furt Budějovice beru jako ligový tým, i když teď mají asi nějaké problémy. Myslím, že kdybych neudělal tu chybu, tak jsme tady měli tři body,“ dodal Radek Porcal.

Skóre tedy otevíral Jakub Pešek, který snad jednodušší gól v kariéře ještě nedal. „Asi jo, když jsem to dovedl do prázdné, ale vypresovali jsme je, nebyl to tak jednoduchý gól, prostě jsme si ho vypracovali,“ řekl.

S výsledkem ale rozhodně spokojený není. „Mrzí nás to, chtěli jsme to za každou cenu zlomit. Dali jsme první gól, pak jsme dostali, pak jsme znovu o vedení přišli penaltou, která podle mě byla přísná,“ komentoval.

Dynamo nakonec tři body neubojovalo a nevyhrálo ani na osmý pokus.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio