Fotbalista Jan Koller, rodák ze Smetanovy Lhoty, nyní žije v Monaku

22. září 2015

Jako asistent trenéra v Monaku působí od loňského roku slavný fotbalista Jan Koller, rodák z jihočeské Smetanovy Lhoty. Kdykoli se ale vrátí na chvilku do Čech, rád si ještě zahraje s mateřským vesnickým klubem nebo se zúčastní exhibičního zápasu.

Při jeho poslední návštěvě Čech s ním také natočila rozhovor autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová. Tu tolik nezajímal fotbal, ale třeba to, jestli sportovec pomáhá s domácími pracemi. „Samozřejmě, že pomáhám. Teď se snažím ještě víc než dřív, když jsem ještě profesionálně hrál. Zvládnu mytí nádobí, luxování a hlavně s dětmi domácí úkoly,“ prozradil Jan Koller.

Nadále také sportuje a udržuje se v kondici. „Mám rád pohyb a snažím se udržovat postavu. Nesnesl bych, kdybych hodně přibral. Jsem sice typ, který sní všechno, co mu chutná, ale protože hodně sportuji, nemusím se tolik hlídat,“ řekl.

Jeho manželka na talíř servíruje především pokrmy, které k Monaku patří – ryby, zeleninu, saláty, těstoviny. Když pak fotbalista jede do Čech, rád si vychutná zdejší klasiku, třeba kachnu nebo svíčkovou.

Jan Koller má se ženou Hedvikou dvě dcery. Obě mají kladný vztah ke sportu. „Hlavně si musíte všimnout, jestli dítě sport opravdu baví. To je základ. Pokud ano, tak ho podporujte, ale nemůžete hned myslet na vrcholovou kariéru, to se pozná až v pozdějším věku,“ radí Jan Koller všem rodičům sportovně nadaných dětí.

Rozhovor s Janem Kollerem si můžete poslechnout v pořadu Dámská jízda v odkazu výše. Dále si v něm připomenete, jaký byl letošní Kabelkový veletrh.

Čtěte také

Spustit audio