Florbalovou ligu vozíčkářů úspěšně hrají i Štíři z Budějovic

13. červen 2016

O víkendu se v Českých Budějovicích hrálo play off České pošty florbalové ligy vozíčkářů. Zvítězil Tatran Střešovice, který v superfinále porazil domácí Štíry 2:1. Jak se sportuje s hokejkou na vozíku, zjistily také dvě velké hvězdy.

Obě osobnosti si vyzkoušely florbal přímo na vozíku při exhibičním utkání a musely uznat, že borci v extralize dokážou veliké věci. Karel Poborský vysekl vozíčkářům poklonu. „Sledoval jsem se celou dobu klobouk dolů před tím, co umí s hokejkou a jak k tomu dokáží ovládat vozík. To je neskutečné,“ komentoval.

Karla Poborského ve stejném duchu podpořil také prezident hokejistů Motoru Roman Turek. „Když jsem s nimi byl na tréninku, poznal jsem, že to vůbec není jednoduché na tom vozíku. Co oni dokáží, to je k obdivu,“ řekl.

K obdivu ze všech nejvíc byli hráči Tatranu Střešovice, kteří vyhráli v superfinále nad domácími Štíry 2:1. Zdeněk Krupička dal dva góly a potvrdil, že euforie v jeho týmu byla obrovská. „Připravovali jsme se jako tým a dotáhli to do vítězného konce, takže naprostá spokojenost. Tuto sezonu jsme tak makali, že jsme na to měli fyzicky i týmově. Myslím, že si to zasloužíme a máme důvod oslavovat,“ uvedl.

Budějovičtí Štíři tentokrát až na vrchol nedosáhli, skončili druzí. Přesto jejich kapitán Zbyněk Sýkora smutný nebyl. „První místo, to už je jen třešnička na dortu. Dotáhli jsme to až do konce, skončili těsně pod vrcholem a já jsem spokojený, protože jsme omladili sestavu, noví kluci se výborně zapojovali a fungujeme jako tým,“ vysvětlil.

Další důležitý moment zmínil hokejový mistr světa a vítěz Stanley Cupu Roman Turek. Podle něj je důležité, že sportovci se zdravotním hendikepem nezůstávají uzavření doma, ale vyrážejí na vozíku za kolektivním sportem.

autor: kaj
Spustit audio