Festival Gastro 2002 tentokrát na Výstavišti

7. listopad 2002

Na tři stovky firem se podílejí na přípravě 6. ročníku mezinárodního gastronomického festivalu Gastro 2002, jehož dějištěm bude od 8. do 10. listopadu areál a. s. Výstaviště v Českých Budějovicích. Ředitel festivalu Vladimír Tůma ČTK řekl, že v osmi výstavních pavilonech se představí gastronomické firmy a instituce z Rakouska, Maďarska, Slovenska, Itálie a České republiky.

"Návštěvníci budou moci na podstatně větším prostoru než v předchozích letech vidět "živou" přípravu pokrmů a nápojů; budou je moci ochutnat, koupit či získat recept. Kromě domácí, tedy české a jihočeské kuchyně, program zahrnuje také kuchyni maďarskou, slovenskou, hornorakouskou, italskou a chorvatskou," uvedl Tůma.

Festival se každoročně rozrůstal a loňských 16.000 návštěvníků, kteří prošli expozicemi v českobudějovickém Domě kultury Metropol, již bylo na hranicích únosnosti. Proto jsme letošní ročník přenesli do pavilonů Výstaviště České Budějovice a počet zúčastněných firem vzrostl zhruba o stovku, dodal. Doprovodné gastronomické akce se současně uskuteční v dalších 12 hotelích a restauracích nejen v Českých Budějovicích, ale také v Třeboni na Jindřichohradecku a v Hluboké nad Vltavou, Pěčíně a Holašovicích na Českobudějovicku. Zpestřením programu letošního ročníku bude například prezentace toho, co poveze česká elita na světové mistrovství kuchařského umění v Lucembursku, a 9. listopadu pak přehlídka barmanské špičky na Grand Prix České barmanské asociace.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio