Extrémní závod v kopcích a bahně poběží i moderátorka Hana Šoberová. Tipněte si výsledek a vyhrajte

19. červen 2015

Závod, co má koule. Tak charakterizují vojenský běh ARMY RUN, který letos startuje v Černé v Pošumaví v sobotu 27. června. Na závodníky čeká voda, bahno, lana, pytle s pískem, dřevěné klády... A k tomu desetikilometrová kopcovitá trasa plná těchto překážek.

Zájem o army dobrodružství je nebývalé. „Letos jsme museli z organizačních důvodů omezit počet závodníků na 1200, ale pro další zájemce už připravujeme druhý běh na srpen ve Vyškově,“ říká organizátor Martin Liška.

V sobotu 27. června v Černé v Pošumaví na závodníky čeká nová trasa a překážky. „Náš odborník například staví obrovskou překážku, která se jmenuje Mount Černá. Je to obrovská konstrukce, ze které se pojede na zip-line. Oproti loňsku budeme mít také mnohem víc bahna, vodních překážek, trasa povede více lesem a po loukách,“ dodává druhý organizátor Pavel Hanžl.

Loni měli závodníci podle jeho slov největší potíže se šplhem. „Každou překážku musí účastník alespoň zkusit překonat. Když to nedokáže, musí udělat třicet trestných angličáků (cvik v angličtině známý pod názvem Burpee). Letos tam ale budou i překážky, které zkrátka vynechat nepůjde,“ zdůrazňuje Pavel Hanžl.

Přesto podle něj desetikilometrovou trasu pro závodníky – civilisty zvládne každý, kdo je zvyklý trochu běhat a dvakrát nebo třikrát do týdne cvičí.

Zda je to pravda, se přesvědčí i moderátorka Českého rozhlasu České Budějovice Hana Šoberová. Do závodu ARMY RUN se přihlásila s celým týmem a nyní poctivě trénuje. „Původní nadšení týmu střídají obavy, aby všichni ve zdraví přežili. Mnozí nemají na těle sval, který by nebyl namožený. Nyní třikrát týdně cvičíme TRX a dvakrát týdně kruhový trénink. Šéf týmu Roman Bláha razí heslo: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. A tak voda, kopřivy, kopce a překážky při tréninku nechybí,“ popsala.


Zvládne moderátorka a její parťáci tak extrémní závod? Tipněte si, kolik členů týmu doběhne úspěšně do cíle. Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho posluchače, který získá sportovní batoh, houbařský nožík a tričko.

Členy týmu jsou:
Roman Bláha – leze po střechách a trápí lidi v posilovně
Rostislav Houška – hobluje prkýnka
Martin Šmejkal – kancelářská krysa
Miroslav Stropek – věčný stavitel
Václav Bauer – ze všeho se vyseká a vyseká i nástroj
Dmitrij Izotov – věčný „študent“
Hana Houšková – hobluje prkýnka s panem Houškou
Jana Nusková – hustá dealerka
Hana Šoberová - hlásí
Patricie Hrubešová – další věčný „študent“
Helena Šebestová – nejstarší a nejzkušenější členka týmu
Jitka Kudláčková Gutwirthová – laboratorní krysa
Vít Bednář - ajťák
Ondřej Beneš – další věčný „študent“

Své tipy posílejte do soboty 27. června na email web@cb.rozhlas.cz

Příprava týmu, jehož členkou je i moderátorka Hanka Šoberová, na extrémní závod ARMY RUN
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.