Dynamo má před jarní částí sezony nové posily, čekají ho přípravné zápasy

9. leden 2018

Fotbalisté druholigového Dynama České Budějovice už jsou stejně jako hráči Táborska v přípravě na jarní část sezony. Dynamo skončilo po podzimu čtvrté, na první místo ztrácí jen tři body.

V kabině se na prvním tréninku objevily nové posily. Jsou mezi nimi Filip Hašek, Jan Vondra nebo Erik Puchel. „Já jsem začínal v Karviné, byl jsem tam od přípravky a tohle je můj první klub,“ představuje se.

Co od tohoto hráče trenéři očekávají? „Abych jim pomohl postoupit do ligy. Já jsem takový typ hráče spíš do rychla, takže balon do běhu, do centru a do gólu,“ dodává Erik Puchel, který už v kabině zná pár lidí z dřívějška.

Dynamo se nejprve bude připravovat v domácích podmínkách, vyrazí na kondiční soustředění do Třeboně a odehraje celou řadu přípravných zápasů. „Zařizujeme je přes našeho sekretáře, který osloví manažery a řeší nabídky. Budeme hrát například s rakouským Lincem, se kterým jsme hráli už v létě a byl to dobrý zápas,“ říká asistent trenéra Davida Horejše Petr Skála.

Podle něj je dobré, když tým poměří síly také s jinými soupeři, než se kterými se potkává v sezóně. „Určitě je to zpestření. Třeba v tom Rakousku je nasazená řada cizinců a to jsou velice dobré zápasy,“ doplňuje.

Dynamo narazí v přípravě kromě soupeřů z Rakouska také na Jihlavu, Příbram, Benešov nebo Varnsdorf.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio