Dynamo je v polovině tabulky nejvyšší fotbalové soutěže

1. únor 2021

Svět sportu, především toho jihočeského, navždy opustil Karel Smrž. Ve Sportovních ozvěnách uslyšíte i další novinky, například, že volejbalisté Jihostroje České Budějovice vyhráli v hale Aera Odolena Voda a fotbalisté Dynama se Slováckem remízovali bez gólů. 

V první části Sportovních ozvěn si připomeneme velký volejbalový šlágr mezi prvním Karlovarskem a druhým Jihostrojem České Budějovice. Výsledek 3:1 udělal velikou radost také Filipu Rejlkovi. Ten do Jihostroje totiž přišel právě z Karlových Varů:

„Je to motivace a pro mě vždycky dobrá motivace. Proti bývalým spoluhráčům chci vyhrát. Nerad prohrávám a vždycky se na motivuji na Příbram, na Liberec a na Vary, kde jsem působil,“ sdělil Filip Rejlek a ještě ve Sportovních ozvěnách přidá výpověď o tom, kde se narodilo velmi cenné jihočeské vítězství.

Výsledkový servis

Ten zahájíme volejbalem. Jihostroj České Budějovice už bez svého kapitána Radka Macha nastoupil v hale Aera Odolena Voda. Jihočeši předvedli další vynikající výkon, vyhráli 3:1 a dvě kola před koncem základní části soutěže mají v tabulce na druhém místě velmi dobrou výchozí pozici pro play off. Ke zranění Radka Macha se vracíme ještě přímou výpovědí kapitána českobudějovických volejbalistů: „Nešťastně jsem si zlomil kotník, ještě se tomu budeme věnovat v masérně.“ Bohužel, Radek Mach si ze zlomeným kotníkem minimálně 9 týdnů nezahraje.

Ženská basketbalová liga: Strakonice – Ostrava 69:89.

Ženská interliga: Písek – Prešov 24:24.

Fotbalisté Dynama přivezli z Uherského Hradiště, kde hraje zápasy ve Fortuna: lize Slovácko, bod za nerozhodný výsledek 0:0.

Motor České Budějovice přivítal Mladou Boleslav, výsledek zápasu je 2:6.

Velmi sympatický pohled je z jihu Čech do tabulky nejvyšší fotbalové soutěže. Českobudějovické Dynamo je v polovině, tým trenéra Davida Horejš nasbíral v sedmnácti zápasech pětadvacet bodů. Skóre Jihočechů je vyrovnané 23:23.

Rozloučíme se smutnou zprávou. Svět sportu, především toho jihočeského, navždy opustil Karel Smrž. Držel palce všem jihočeským sportovcům, sám na co ve sportu sáhl, to mu šlo. Od fotbalu a ž třeba po stolní tenis. Srdeční záležitostí pro něj byly Frank Sinatra a Rudolfov, a fotbalový stadion, kde kromě dalších funkcí ve výboru klubu dokresloval atmosféru od mikrofonu z pozice hlasatele. Tak přejeme tam nahoře určitě mezi sportovci, hodně vydařených fotbalových zápasů.      

Spustit audio