Dynamo doma neuspělo s Jabloncem

4. říjen 2004

Černou sérii neúspěšných zápasů venku ukončili v sobotu jablonečtí fotbalisté v Českých Budějovicích, kde zvítězili 1:0. Měli i trochu štěstí: Budějovice neproměnily v předposlední minutě penaltu.

Jihočeši byli aktivní jen úvodních 25 minut a pak se z trávníku vytratili. Výsledkem jejich úvodního tlaku bylo sedm rohových kopů během první čtvrthodiny. Nebezpečnou šanci ale měli pouze jednu, když po Vozábalově rohu gólman Špit jen se štěstím nasměroval míč do zámezí. Jablonecká útočná dvojice Smíšek - Klapka na druhé straně předvedla pěknou kombinaci, brankáře Filipka však přímo neohrozila. Domácím divákům víc zatrnulo po akci volného Webera, jenž levačkou přihrával Smíškovi, ten však poslal míč do sítě z ofsajdu. Na druhé straně pak razantně napřáhl Dvořák, ale mířil těsně vedle pravé tyče. Jediný gól zápasu přišel z kopačky jabloneckého Čížka, jenž pronikl bleskově obranou Jihočechů a ze vzdálenosti 12 metrů neomylně zacílil. Před přestávkou ještě Lafata zkusil překvapit obranu soupeře, jeho střela však byla nepřesná. První šanci druhé půle měl domácí Homoláč, který po rohu hlavičkoval těsně vedle. Z protiútoku našel střeleckou parketu Klapka, ale trefil brankáře Filipka. Budějovičtí vystupňovali snahu, hrnuli se do ofenzivy, ale byli dost nepřesní, chvílemi až křečovití. Hosté zpevnili obranný val a s rozvahou kontrolovali vývoj utkání. Před oběma brankami se dlouhé minuty nic nedělo, nezáživný fotbal se odbýval ve středu hřiště. V zoufalém závěrečném náporu Kulič levačkou pouze napálil boční síť. Přesto se nakonec mohli domácí vytouženého gólu dočkat. V 89. minutě zahráli Jablonečtí ve vápně rukou a rozhodčí Čecháček nařídil penaltu. Postavil se k ní Lafata, ale místo sítě trefil jen padajícího Špita.

Výsledek: Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 97 0:1 (0:1) Branka: 34. Čížek. Rozhodčí: Čecháček - Ondo, Goňa. ŽK: Homoláč - Weber, Dosoudil. Michálek. Diváci: 2938.

Sestavy: Budějovice: Filipko - Pončák (61. Rožboud), Horejš, Homoláč, Leština - Vozábal, Grznár (75. Myšák), Dvořák, Gruber (43. Matoušek) - Kulič, Lafata. Trenér: Tobiáš. Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek, Kordula (81. Hušek), Čížek, Weber (85. Nesvadba) - Smíšek (49. Šenkreřík), Klapka. Trenér: Rada.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio