Dynamo a Táborsko se sešly na turnaji, v Budějovicích hrají volejbal mladí Číňané i Íránci

26. červen 2017

Česká republika byla dějištěm mistrovství Evropy v basketbalu žen. Dynamo a Táborsko se sešly na turnaji v Sezimově Ústí. České Budějovice hostí mistrovství světa ve volejbalu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Šestnáct nejlepších týmů basketbalistek celý týden bojovalo v České republice o evropský trůn. Mistrovství Evropy se konalo v Praze a Hradci Králové. Za velmi prestižní jej považuje strakonický expert Eduard Gaisler. „Můžeme tu vidět nejlepší týmy Evropy a myslím, že ani není jednoduché získat pořadatelství. Pro fanoušky je skvělé, že mohou na vlastní oči vidět konfrontaci nejlepších týmů Evropy,“ řekl.

Při turnaji se ale hrálo i na hudební nástroj, diváci si užili vystoupení mladého klavíristky. „Je to fantastická ukázka práce organizátorů, jak dokáží diváky pobavit mimo basketbal. Jsem z toho nadšený, dnes je to součást vrcholných sportovních zážitků,“ dodal Eduard Gaisler.

Bohužel českým basketbalistkám se vystoupení na mistrovství Evropy vůbec nepovedlo. Prohrály úvodní dva zápasy a nepostoupily ze skupiny. Turnaj vyhrálo Španělsko, druhá byla Francie, třetí Belgie.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V Sezimově Ústí v areálu Sokola vyhrál fotbalový turnaj tým FC MAS Táborsko. Ve finále proti Dynamu České Budějovice měli vítězové pevnější nervy v penaltovém rozstřelu. A výborně jim zachytal brankář Adam Zadražil. „Snažil jsem se podle rozběhu hráče to rozpoznat. V přípravě to potěší, že je nabuzení do nové sezóny. Kluci mi hodně pomohli, nešla na mě skoro žádná střela,“ komentoval.

Fotbalový turnaj se hrál také v Chlumci nedaleko Kamenného Újezdu. Členové týmů dorazili v převlecích, bavili se skvěle a ještě, jak potvrzuje ředitelka Jana Gorčicová, přispěli na dobrou věc. „Fotbal není úplně to hlavní, hlavní je ta zábava kolem. Navíc dětskému oddělení nemocnice v Českém Krumlově jsme věnovali pět tisíc korun. Peníze jsou pro děti, které nemohou takhle sportovat jako my. Už čtvrtým rokem se nám podařilo vybrat dostatek peněz na to, abychom takhle pomohli,“ vysvětlila.

Kam v týdnu za sportem:

Navštivte Budvar arénu v Českých Budějovicích, kde se koná mistrovství světa ve volejbalu do 21 let. V akci už byli a jsou Japonci, Číňané, Brazilci, Írán, Itálie. Podle vývoje skupin budou v jihočeské metropoli hrát i další týmy. Uvidíte, že stojí za to prohlédnout si volejbalově vyzdobený zimní stadion.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.