Dvě ženy v obci Bor zavraždil podle policie muž, který si krátce poté sám vzal život

8. listopad 2018 15:18

Dvojnásobnou vraždu matky s dcerou v Boru u Protivína na Písecku má podle policie na svědomí šedesátiletý muž. Podle hlavní vyšetřovací verze vraždil ve čtvrtek 1. listopadu po šesté hodině ranní, necelé dvě hodiny poté spáchal sebevraždu.

Jak uvedl vyšetřovatel krajského ředitelství policie Roman Hospodářský, tato verze je nejpravděpodobnější. Ženy zemřely na následky bodnořezných poranění.

Jejich vrah s největší pravděpodobností krátce poté ukončil svůj život na železniční trati u Ražic u Protivína. Podle Romana Hospodářského existují i další vyšetřovací verze, k těm se ale policie nevyjadřuje.

Kriminalisté nyní ještě čekají na výsledky expertíz a zkoumání stop, včetně předmětů, které vrah patrně použil a na místě činu nechal. „To může trvat několik týdnů nebo měsíců,“ dodal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pokud se hlavní vyšetřovací verze potvrdí, budou muset policisté případ odložit, protože hlavní podezřelý je po smrti.

Motivem dvojnásobné vraždy na Písecku byla podle vyšetřovatelů loupež

Policisté u místa činu při pátrací akci

Dva Slováci zavraždili počátkem ledna na Písecku manželský pár údajně kvůli penězům. Podle policistů si odnesli i další věci, zatím neupřesněné hodnoty.

Obětmi vraždy jsou matka s dcerou ve věku 71 a 43 let. Šedesátiletý muž měl k oběma osobní vztah. Motivem činu mohly být neshody.

S tímto případem spojují kriminalisté také požár rodinného domu, který ještě tentýž den, tedy 1. listopadu, založil mladý muž, příbuzný obou žen.

„Ten od dopoledních hodin věděl ze svého okolí, že došlo k vraždám dvou žen, vůči kterým byl v příbuzenském poměru, muže osobně znal, věděl, kde bydlí, že bydlí sám, a věděl i to, že tento muž po činu spáchal sebevraždu. Přesto se rozhodl jako akt pomsty jeho dům podpálit,“ uvedl písecký vyšetřovatel Jan Hvězda. Mladý muž se přiznal a policisté ho teď vyšetřují na svobodě.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio

Související