Dva měsíce zdravého životního stylu – Jana má skvělé výsledky a manžel už jí někdy ani nestačí

26. listopad 2015

Už třetí měsíc sleduje pořad Dámská jízda jednašedesátiletou paní Janu, která se rozhodla změnit životní styl. Výsledky má skvělé. V září vážila 68,4 kilogramů, v říjnu 65,9 kilogramů a nyní na konci listopadu 64 kilogramů.

Podle výživové poradkyně Jindry Jeníkové stojí za pochvalu především úbytek tuku. „Od září shodila paní Jana 4,1 kilogramů tuku. Na začátku zabíral útrobní tuk 139,4 centimetrů čtverečních, teď už jen 120 centimetrů čtverečních. Neustále se zlepšuje,“ řekla.

Jednašedesátiletá Jana skutečně pociťuje, jak jí změna životního stylu prospěla. „Když jsem do projektu šla, vůbec jsem nečekala nějaký velký úbytek váhy, ale chtěla jsem se cítit lépe. Dnes si připadám snad o dvacet kilo lehčí, cítím se na jakýkoli sport, nezadýchávám se, jsem moc spokojená,“ komentovala.

Do svého denního programu zařadila pravidelnou aktivitu. „Denně chodím pět kilometrů s holemi, díky aplikaci v mobilu to snadno kontroluji. Muž se mnou někdy radši jede na kole, protože by mi nestačil,“ vypráví s úsměvem. Každý den navíc ještě 15 minut cvičí.

Nadále by paní Jana potřebovala zpevnit svaly v oblasti trupu a bříška. Cvičitelka jógy Veronika Kubová jí proto poradila dechová cvičení. „I když se jedná o dechovou techniku, jedním z vedlejších efektů je, že prudký výdech rozpohybuje břišní stěnu a ta se pak zpevňuje. Na posílení horní poloviny těla také krásně pomůže jógová pozice stolu. Žena, která se rozhodne takto cvičit, pro sebe udělá mnoho,“ vysvětluje.

Spustit audio