Druhá polovina hudebně zábavného programu, moderovaného Daliborem Gondíkem, patřila excelentně zpívající Dashe

Slíbili jsme, že se vrátíme k hudebně zábavnému programu, který hostil studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice v dubnu roku 2014. Jeho výrazným aktérem byl coby moderátor a autor scénáře večera Dalibor Gondík, jenž se navíc jako dobrý muzikant posadil také za bicí soupravu.

Jazzovou kapelu na pódiu vedl skvělý profesionál, trumpetista a hráč na křídlovku Miroslav Surka, Moravan žijící už delší dobu na jihu Čechu v Hluboké nad Vltavou a mající vlastní big band Czech Big Company, s nímž doprovázel na českokrumlovském festivalovém pódiu muzikantské osobnosti jako Jamese Morrisona nebo Artura Sandovala. Ve formaci, která se představila U Tří lvů, dále figurovali špičkoví hudebníci, pianista Jiří Pešek, saxofonista Tomáš Křemeňák a basista Antonín Šturma.

Slovní osou pořadu byl rozhovor, který vedl Dalibor Gondík s hvězdou večera, všestrannou a brilantní zpěvačkou Dashou, vlastním jménem Dagmar Sobkovou, zářící v různých žánrových oblastech a polohách, od muzikálu přes standardní pop až ke swingu a jazzu.

Mimochodem, před půldruhým rokem byla Dasha, držitelka Ceny Thálie, hostem velice vydařeného slavnostního koncertu Českého rozhlasu České Budějovice v českokrumlovském divadle, kde ji doprovodil Rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Ale v případě Koncertních ozvěn od Tří lvů se ocitneme nejenom ve slovních, ale také ve zvukových vzpomínkách na hudebně zábavný program, který před devíti roky řídil oblíbený moderátor Dalibor Gondík.

Jestliže první část naší reminiscence vyplnily instrumentálky, tak tentokrát budou všechny skladby patřit excelentně zpívající Dashe, která měla na programu kromě jiných písničky Slunečnice, Dream A Little Dream Of Me, Blue Moon a Empire State of Mind.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související