Doufám, že mistrovství světa proběhne, to bude motivovat lyžaře nejvíce, míní Kateřina Neumannová

2. listopad 2020

Je tady další vydání Sportovních ozvěn, tedy pořadu, ve kterém mapujeme život jihočeských sportovců. Ten v této době rozhodně není jednoduchý. Ale sportovci jsou bojovníci. Nakonec posoudit to můžete sami třeba při online poslechu tady na webu Českobudějovického rozhlasového studia. Stačí kliknout na online přehrávač.

Kateřina Neumannová je mistryní světa a olympijskou vítězkou v běhu na lyžích. Jak ona vnímá současný stav? Co říká výkonnosti svých nástupců  a nástupkyň? Zeptali jsme se a Katka velmi ochotně odpovídala. Má sice plány pro zimní období docela konkrétní, ale znáte to, v této době jsou plány jedna věc, realita bývá často úplně jiná.

Čtěte také

„Doufám, že budu mít příležitost kromě Šumavy, českých hor, případně Nového Města na Moravě, na Tour de Ski. A pak máme v únoru mistrovství světa v německém Obersdorfu, což je krásné místo, kousek od nás. Tak doufám, že mistrovství světa proběhne a že tam pojedu jako spolupracovník České televize,“ míní Kateřina Neumannová s tím, že každá sezóna má svůj vrchol, buď olympiádu, nebo mistrovství světa.

Pokud tyto akce nejsou, tak Tour de Ski a světový pohár je velmi prestižní věcí. V nadcházející sezóně by se mělo konat mistrovství světa, což bude lyžaře asi motivovat nejvíce," dodává.

To nepochybně, dodáváme my.

Kateřina Neumannová je dokonce dvojnásobnou mistryní světa. Velký český úspěch je už ale docela vousatý, kdyby se Katky někdo ptal, která to byl:

„Tak bych za něj považovala stříbro Lukáše Bauera.“ Což už je ale nějaká doba.

Celý rozhovor si poslechněte online.

Výsledkové listiny a akce

Ani dnes neuděláme výjimku a také v tomto pořadu vám připomeneme, co se dělo na jihočeských sportovištích.   

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje už znají svého soupeře pro Pohár CEV. Bude jím ruský velkoklub Dynamo Moskva, který prohrál v boji o postup do hlavní soutěže Ligy mistrů s Trentinem hladce 0:3.

Ještě přímo moc konkrétních výsledků nepřibylo. Ale sportovci neleží doma, naopak, trénují, připravuijí, aby byli nachystáni, až se zase soutěže rozeběhnou. Třeba atletka Lucie Sekanová. Její plány pro rok 2021 jsou plány olympijské:

„V červenci se mají konat olympijské hry, tak bych chtěla splnit limit na olympiádu. Pevně věřím, že se hry uskuteční,“ naznačuje atletka.

Mimochodem, Lucie Sekanová úspěšně hrála v Borovanech, kde bydlí, fotbal. Ale fotbalové soutěže skončily, tedy ty amatérské. Do Vánoc už si hráči na trávníku nekopnou. A tak vám nabídneme pohled na zakonzervovaný  krajský převor. Tedy na jeho tabulku.  

Ondrášovka krajský přebor vládní opatření zastavila po devíti kolech. Osm zápasů odehrál Český Krumlov, přesto je v čele tabulky. Devatenáct bodů a skóre 19:9, to je bilance jako hrom.

Druhý Osek má z devíti duelů sedmnáct bodů, naprosto stejně jako třetí Jankov. Závěr tabulky. Devět zápasů a jen pět bodů, to je nelichotivá pozice Rudolfova.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.