Dotace na obnovu náměstí ve Strakonicích

15. březen 2011

Mnohamilionová dotace na obnovu západní části strakonického náměstí je ohrožena. Město s největší pravděpodobností nestačí podat žádost. Důvodem je námitka jednoho z účastníků územního řízení. Její řešení a zákonem dané lhůty se překryjí s deadlinem pro odevzdání žádosti.

Pořad Bez obalu o kauze, která hýbe Strakonicemi, natáčela redaktorka Eva Kadlčáková.

Paradoxem kauzy je, že město chtělo současnou rekonstrukci s tou plánovanou, třetí etapou, o které byl pořad Bez obalu Evy Kadlčákové, spojit. Bylo by to logické, praktické i ekonomické, protože práce se prolínají.

A tak teď bude pasáž náměstí před radnicí rozkopána a pak opět provizorně zadlážděna, aniž by zkrásněla tak, jak bylo v plánu. Pokud by město mělo financovat třetí etapu samo, bude čekání na ni trvat dlouhá léta.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.