Dodnes se jí přezdívá Lady Dermacol. Olga Knoblochová je vitální dáma, která stále hýří optimismem

30. říjen 2021

Stála například u zrodu dokonale krycího krému, který dokáže zamaskovat mateřská znamení na obličeji. První československá vizážistka Olga Knoblochová projela celý svět, ale má jihočeské kořeny. V současné době žije v rodném domě svého tatínka v Kardašově Řečici.

I v pokročilém věku je stále vitální a hýří optimismem. „Každý člověk by měl vždycky dělat všechno s úsměvem,“ říká. „Moji oba rodiče byli báječní lidé, maminka nás každé ráno budila s úsměvem na tváři. Vždycky jsme věděli, že jeden za druhým stojíme a pomáháme si,“ dodává s tím, že právě tohle jí pomáhalo i v těžkých životních situacích.

Olga Knoblochová se stala vůbec první československou vizážistkou, když v roce 1958 nastoupila do Ústavu lékařské kosmetiky v Praze. Dodnes se jí říká Lady Dermacol, protože svou profesionální dráhu spojila s touto původní domácí značkou.

Jako profesionální kosmetička dokazovala ženám, a nejen jim, že líbit se může každý. Stačí jen vědět, jak na to. Projezdila svět křížem krážem, sbírala zkušenosti a s láskou rozdávala své vlastní poznatky a dovednosti. Ukázala cestu dnešním vizážistům a dalším profesím, pro něž je krása pracovní náplní.

Rozhovor s Olgou Knoblochovou si poslechněte v cyklu Jihočeši.

Spustit audio

Související