Do kulturního domu ve Vodňanech se někteří interpreti vracejí i po mnoha letech

13. březen 2017

Zpěvačka Hana Zagorová zažila úspěšný návrat do Vodňan. V tehdy novém kulturním domě koncertovala už v roce 1974. Vyprodat ho dokázala i po 43 letech. Další generace si s ní zazpívaly písně, které měly být už dávno zapomenuté.

„Včera jsme byli v Hradci, dneska jsme ve Vodňanech. Já vždycky nahlédnu do sálu, jak vypadá. Určitě jsem tady byla. Určitě několikrát, ale těch sálů je taková spousta, že si je musím vždycky trochu připamatovat,“ komentovala Hana Zagorová.

Při vystoupení se podle svých slov více soustředí na publikum jako celek. „Jsem oslněná reflektory, které mi svítí přímo do očí, takže detailně nemohu lidi vnímat. Až když jdu hodně dopředu, tak vidím, kdo třeba sedí uprostřed první řady,“ vysvětluje.

Za zvláštní fenomén považuje to, jak lidé po letech vnímají písničky, o kterých si myslela, že už budou dávno zapomenuty. „Vždycky znovu a znovu mě překvapí, že umí texty a že si je zpívají se mnou. To je hrozně příjemné,“ dodala Hana Zagorová.

Její koncert patřil podle ředitele kulturního střediska Michala Madara k nejúspěšnějším ve Vodňanech. „Dokazuje to předprodej, vstupenky zmizely během jednoho měsíce,“ řekl. Po vyprodaném koncertu Hany Zagorové připravují ve Vodňanech vystoupení Věry Špinarové.

autor: Václav Malina
Spustit audio