Do Chýnova přijede Josef Zíma, Babouky čeká charitativní koncert v hospicu i Makobraní

2. září 2021

Člověk by čekal, že začátkem školního roku ubyde venkovních koncertů, ale není tomu tak. I aktuální Dechovkovinky jsou proto plné pozvánek a navíc oslavíme narozeniny dvou známých zpěvaček.

Dny města Jindřichův Hradec nabízí program pestrý a vícežánrový. V sobotu 4. září zahraje na Náměstí Míru od 10 hodin vlašimská Sebranka a od 12 hodin v Husových sadech Řečická kapela. Bonbónkem bude nedělní vystoupení Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Její koncert na Náměstí Míru začne v 18 hodin.

Mezinárodní koncert dechových hudeb pod názvem „Z jižních Čech i Moravy“ se bude konat v sobotu 4. září v Chýnově v parku před školou. Od 14 hodin zahrají kapela Motýlek z Rakouska, Domažličanka, Muzikanti z jižních Čech se vzácným hostem Josefem Zímou a Mistříňanka.

V Zadních Zborovicích na Strakonicku se v sobotu 4. září od 14 hodin bude konat páté setkání harmonikářů. A kdo by si ve stejný den chtěl udělat výlet, může se vypravit na Slavnost dechových hudeb do Svitav. Na zdejším Náměstí Míru zahrají od 13 hodin Poličanka, Dolnovanka, Dechový orchestr ZUŠ Letovice a Svitavská dvanáctka.

Čtěte také

Ani Babouci nebudou o nadcházejícím víkendu zahálet. V pátek odehrají od 17 hodin charitativní koncert v prachatickém hospicu. V sobotu pak zpestří Makobraní v Pluhově Žďáru, v programu pro ně bude místo mezi 14. a 19. hodinou. V neděli ve stejném odpoledním čase jistě potěší návštěvníky tradiční pouti v Chrobolech na Prachaticku.

Slíbili jsme ale také připomínku narozenin dvou zpěvaček. Sólistkou, která se 31. srpna stala pětapadesátnicí, je Daniela Magálová, kterou znáte ponejvíce od Moravanky Jana Slabáka. Jedny z prvních nahrávek přitom tato sympatická zpěvačka pořídila v českobudějovickém rozhlasovém studiu, kam jako mladičká přijela v polovině 80. let s Javorinkou z moravské obce Strání.

Ivana Zbořilová oslavila 30. srpna šedesátiny. Nazpívala stovky písniček především s Veselkou Ladislava Kubeše a v poslední době s Krajankou Václava Hlaváčka. Spolupracuje s celou řadou dalších orchestrů a v roce 2014 natočila vlastní CD s Malou kapelou Vladimíra Kettnera.

Spustit audio

Související