Do Českých Budějovic zavítal stan Světlušek, na náměstí Přemysla Otakara II. představuje práci Nadačního fondu Českého rozhlasu

9. září 2020 15:11

Světluščí tým na náměstí zavítal v rámci Sbírkových dní Světlušky. Je samozřejmostí, že si tam můžete koupit i nejrůznější předměty. Pomoci nevidomým a slabozrakým tak lze například pořízením peněženky, svítícího zubního kartáčku, papírových tykadel nebo šperkem vyrobeným v chráněné dílně.

„Snažím se podporovat každý rok, je to už u nás v rodině taková tradice, vybral jsem si placku, náramek a tykadla,” vysvětluje svůj nákup jeden ze středečních návštěvníků stánku.

Světluška v Českých Budějovicích

„Cílem Nadačního fondu Českého rozhlasu, jehož hlavním projektem je Světluška, je podpora zrakově těžce postižených dětí a dospělých,” přibližuje Lukáš Jadrníček, produkční projektu Kavárna POTMĚ a dodává: „Lidé mohou od pondělí do pátku v celé České republice, kdy v ulicích probíhá Sbírkový týden, přispět studentům a žákům, kteří prodávají sbírkové předměty.”

To je jedna možnost. Dalšími možnostmi přispění jsou třeba pravidelné platby nebo jednorázové dárcovské dms či návštěva Kavárny POTMĚ.

Novinkou letošního roku je podle Lukáše Jadrníčka také e-shop.

Celou reportáž Kristýny Barchini si můžete poslechnout online nebo stáhnout k poslechu do svých počítačů a mobilů.

Spustit audio