Děti se učí plavat a zdokonalují svůj plavecký styl na příměstském táboře

2. srpen 2022 17:39

Vymyslet program pro děti na devět prázdninových týdnů není úplně snadné. Mnoho rodičů využívá nabídky stále populárnějších příměstských táborů. Jeden z nich nazvaný Sportuji, jsem borec hostí plavecký stadion v Táboře.

Instruktorka plavání Lenka Skaličková má na starost nejmenší děti. Den s nimi zahajuje opakováním plaveckých základů v malém bazénu. „V malém bazénku se začíná splýváním, kraulové nohy, znakové nohy. Ve velkém bazénu už děti plavou celý způsob – kraul, znak, prsa. Týden je zakončený závody. Když nám to dovolí počasí, chodíme i ven, na tobogán, klouzačku, podle toho, jak jsou děti zdatné,“ popisuje.

Ve velkém bazénu jsou už zkušenější plavci, které trénuje Lenka Pospíchalová. „Rozplaveme se, začínáme znakem, pak kraul a prsa. Starší chodí odpoledne do venkovního bazénu, kde už si spíš hrajeme, a takhle to máme celý týden, aby je to i bavilo,“ dodává.

Čtěte také

Jednou z účastnic plaveckého příměstského tábora je Andrea. „Je to tady hezké, ráda plavu a tady si to hodně užívám. Naučila jsem se plavat nové styly,“ říká.

Tábor zajišťují Tělovýchovná zařízení města Tábor. „Máme robustní systém výuky plavání během školního roku a samozřejmě chceme kvalifikované trenéry využít i během prázdnin, takže bylo nasnadě udělat příměstské tábory zaměřené na plavání. Snažíme se, aby si děti osvojily nové styly, získaly nové dovednosti, je to i prevence proti utonutí,“ uvádí jednatel Jan Benda.

Zájem o tento typ příměstského tábora je podle něj velký. Rezervační systém se otevírá na jaře a během několika dnů jsou obsazeny termíny na celé prázdniny.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související