Dětem v Protivíně začaly prázdniny. Vysvědčení dostaly o týden dřív kvůli rekonstrukci školy

24. červen 2020 16:06

Týden před oficiálním koncem školního roku dostaly vysvědčení děti v Protivíně. Některé se do školy podívaly poprvé od začátku pandemie koronaviru. Část dětí se proto už teď těší, až se do lavic znovu vrátí.

Pro vysvědčení si na protivínskou základní školu přišly čtyři pětiny z více než 400 žáků. Hodnocení si vyzvedli i ti, kteří se ani po opětovném otevření škol do lavic nevrátili a pokračovali v distanční výuce.

Přestože ministerstvo umožnilo učitelům druhé pololetí hodnotit pouze slovně, v Protivíně si žáci odnášeli vysvědčení se známkami. „Dostávají klasická vysvědčení. Nakonec jsme od slovního hodnocení upustili, protože toho nového během distanční výuky bylo tolik, že tohle je taková opora, že ví, jak byli ohodnoceni, když mají známku,“ vysvětlila ředitelka školy Tamara Vojtěchová.

Čtěte také

Ve 4.B se v poslední školní den sešlo všech 23 dětí. Vysvědčení rozdávala třídní učitelka Monika Smejkalová. Hodně dětí dostalo navíc diplom pro rodiče za to, jak spolupracovali při výuce na dálku.

I v době prázdnin budou školáci využívat výhody některých technologií, které se naučili používat během pandemie koronaviru. Skupiny pro komunikaci zůstávají otevřené a děti mohou učitelce poslat například fotografii nebo vzkaz z prázdnin.

Dětem v Protivíně končí školní rok o týden dřív kvůli rekonstrukci staré budovy. Na prázdniny je tak ve škole vystřídají stavaři. Do lavic by se žáci měli znovu vrátit v úterý 1. září.

Spustit audio

Související