Degustační večery i slavnosti na zámku a náměstí nabídne Festival vína v Českém Krumlově

18. říjen 2019 07:47

Ochutnávky a rauty, rady sommeliérů a sklepmistrů, produkty z hroznů francouzských, rakouských i moravských vinic. To vše nabídne Festival vína v Českém Krumlově, který potrvá od 18. do 23. listopadu.

„Budeme se scházet po večerech hlavně na menších degustačních akcích v krumlovských restauracích. Budeme předvádět vína, třeba komponovanými programy ve stylu divadelního představení se sommeliéry,“ popisuje vedoucí úseku cestovního ruchu v Českokrumlovském rozvojovém fondu Eva Vaněčková.

„Tyto komornější večery se konají od začátku až do konce festivalu. Mají společný název Víno, gastronomie a kultura,“ dodává.

Čtěte také

Kromě degustačních večerů nabídnou organizátoři festivalu setkání i pro širší veřejnost. „Jedenáctého listopadu v 11.11 hodin opět přijede svatý Martin na náměstí Svornosti, přiveze první víno letošního roku. Společně ho otevřeme a ochutnáme. Všichni jsou zváni na ochutnávku zdarma,“ říká Eva Vaněčková.

Od 11. do 17. listopadu ochutnají lidé svatomartinská vína spolu s tradiční husou. Organizátoři s partnerskými restauracemi připravili program Svatomartinské víno a menu.

Na sobotu 23. listopadu pak naplánovali pořadatelé festivalu Zámeckou slavnost vína, která nabídne k degustaci 300 vzorků na jednom místě.

autor: Ondřej Hanousek
Spustit audio

Související