Dechové kapely zahájí prázdniny na festivalech, poutích, hasičských i Husových oslavách

30. červen 2022

První červencový víkend bude nabitý atraktivními akcemi, na kterých zahrají dechové kapely. V hudebním pořadu Dechovkovinky vás na ně pozveme a samozřejmě připojíme několik písniček.

Božejáci v sobotu 2. července pojedou do Křenovic u Bernartic na pouťovou zábavu. V neděli se vypraví do Radešínské Svratky, což je poblíž Žďáru nad Sázavou, a s místními dobrovolnými hasiči budou slavit od 13 do 20 hodin. Připadne jim i hudební otevření Dechovkovinek, a to polkou Božejáci přišli hrát.

Jihočeští rodáci v sobotu ve 14 hodin zahájí setkání malých dechových kapel v Pěčnově na Prachaticku. Zde se představí také místní Pěčnovanka, B Quintett a Netolička.

V Novosedlech nad Nežárkou se v sobotu bude konat Posezení s dechovkou, na kterém od 13 do 16 hodin zahraje Jihočeská Podhoranka. Tu pak v 17 hodin vystřídají Kameňáci.

Rožmitálská Venkovanka se o víkendu zúčastní příbramské Prokopské pouti. V sobotu večer i v neděli ráno povede slavnostní průvod a kolem nedělního poledne zahraje u dolu Marie. Posluchače Dechovkovinek potěší novou polkou Pivo, to pivečko.

Čtěte také

SDH v Loučeji zve na sobotní slavnost, při které bude hrát Doubravanka. Začátek bude v 15 hodin. V neděli pojede Doubravanka na Klatovsko a v Dolní Lhotě zahraje na krytém parketu od 15 do 19 hodin.

Veselka Ladislava Kubeše zavítá ve středu 6. července do Husince a její vystoupení v rámci Husových oslav začne v dolním parku v 11 hodin.

A kam o víkendu za Babouky? Plánované sobotní vystoupení v Jarošově nad Nežárkou bylo zrušeno, ale v neděli zahraje nejstarší jihočeská dechovka na dvou poutích. V 10 hodin začne koncertovat v Černém Dubu a na 14. hodinu se přemístí na Hosín, kde bude vyhrávat až do desáté hodiny večerní. 

Keramička vystoupí v úterý 5. července v Myslkovicích u Soběslavi. V zámeckém parku její koncert začne ve 14 hodin.

Poslední pozvánka je do Přepych poblíž Opočna. 5. července se zde bude konat dechovkový festival, na kterém vystoupí Miločanka, Cimbálová muzika Aleše Smutného a místní dechovka Opočenka. Začátek je naplánovaný na 14. hodinu.

Spustit audio

Související