David Stypka se za hitmakera nepovažuje, přesto sklízí jeden úspěch za druhým

10. květen 2018
Kontakt

Minulý rok v naší popmusic by se dal s trochou nadsázky nazvat rokem Stypky. David Stypka minulý rok posbíral řadu hudebních cen včetně té asi nejznámější, Anděla. Změnil tento úspěch život Davida Stypky?

David Stypka je muzikant z Frýdku-Místku, který hraje s kapelou Bandjeez. Dohromady se dali v roce 2011 a pojí je i přátelství. „Neumím si představit kapelu, ve které ti lidé nejsou přátelé, a ta kapela hraje a aktivně vystupuje. V některých ohledech jsme blízcí přátelé – ono to ani jinak nejde, když jste s těmi lidmi velkou část týdne,“ říká v rozhovoru David Stypka.

David Stypka s kapelou Bandjeez se po dvou letech vrátil do Studia 1. Velkolepě!

DSBJ v S1

Charismatický sametový hlas Davida Stypky, doprovázený jeho kapelou Bandjeez, znovu zazněl ve Studiu 1. Písně z jeho nové desky si vychutnali návštěvníci koncertu ve čtvrtek 14. září od 18:00.

V poslední době se do povědomí dostal hlavně díky písni Dobré ráno, milá, kterou nazpíval v duetu s Ewou Farnou. Písnička se stala velkým hitem – jeden čas byla třetí nejhranější skladbou v českém éteru a na YouTube má videoklip přes 4 miliony zhlédnutí. „Už kvůli účinkování Ewy měla velkou šanci stát se hitem. Ale to, co se skutečně stalo, jsme nečekali vůbec. A je to velká pecka,“ dodává muzikant.

O tom, jak písničky Davida Stypky vznikají, jak je píše, uslyšíte v rozhovoru. Dovíte se také, co chystá nového. Poslechněte si Kontakt.

autoři: Richard Piskala , tif
Spustit audio