Daniel Stach: Mladý Budějčák mluví každý týden s uznávanými světovými vědci

28. květen 2016

Osmadvacetiletého novináře a televizního moderátora Daniela Stacha není asi potřeba nějak zvlášť představovat. Budějovický rodák a nositel několika novinářských cen je výraznou postavou spjatou především s pořadem České televize Hyde Park Civilizace.

Slavný americký psycholog Philip Zimbardo, olympionička Věra Čáslavská, plastický chirurg Bohdan Pomahač, to jsou jen namátkou tři jména z bezpočtu zajímavých lidí, se kterými vedl Daniel Stach rozhovor před televizními kamerami.

„Snažím se, abych se od hostů ve studiu dozvěděl vždy něco nového, co ještě nikde neřekli a čím posunou problematiku, které se věnují, někam dál,“ prozradil své moderátorské know-how návštěvníkům, kteří s ním přišli besedovat do budovy českobudějovického rozhlasu.

Debata se konala v rámci oslav majálesu v krajském městě a Daniel Stach na ní seděl tentokrát na opačném konci pomyslné barikády. „Vidíte, o vás se ví, že jste absolvent budějovického gymnázia v Jírovcově ulici, ale nikde nelze zjistit, kam jste chodil do základní školy,“ posouvá debatu dál tentokrát místní rozhlasový moderátor. „Do Bezdrevské 3 na sídlišti Vltava,“ odpovídá s úsměvem Dan Stach, „z domova jsem to měl do ní přesně dvě minuty.“

Záznam celé debaty, ve které došla řeč i na to, proč by se rád Daniel Stach sešel s britskou královnou a kvůli čemu jezdí po Praze v druhém vagónu metra, si poslechněte v pořadu Jihočeši.

Daniel Stach byl živě ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice také jako Odpolední host. Prozradil například, že před každým Hyde Parkem Civilizace si musí nastudovat na 400 stran odborného textu. Záznam rozhovoru si můžete poslechnout zde.

autor: Filip Černý
Spustit audio