Naučte se fotografovat jídlo a vytvořte si vlastní kuchařku!
Pro všechny, které baví jíst, vařit nebo fotografovat, napsala Alena Hrbková velmi inspirativní knihu.
Dokonale návodná, nádherná kniha o fotografování nejen jídla pochází z pera přední české fotografky jídla. Najdete v ní informace o technických postupech, vybavení, kompozici, světle, food stylingu nebo tvorbě atmosféry.
Dozvíte se ale také spoustu zajímavých speciálních detailů a originálních vychytávek.
„Alena Hrbková s jejím kouzelným měkkým světlem a uměním vidět jídlo v hledáčku fotoaparátu nám všem znovu otevírá dveře do kouzelného světa gastronomie, světa vůní, chutí, barev, textur a impresí,“ pochválil autorku Roman Vaněk z Pražského kulinárního institutu.
Spojit dobré jídlo a dokonalou fotografii je umění. Naučte se ho také!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.