Další uzavírka v Budějovicích. Začne oprava křižovatky ulic Husova třída a Na Dlouhé louce

13. září 2019 09:07

Další dopravní zatížení zažijí o víkendu České Budějovice. U Dlouhého mostu začne oprava křižovatky ulic Na Dlouhé louce a Husova třída, která bude od pátečních 18 hodin úplně uzavřená. Jde o jednu z nejfrekventovanějších dopravních tepen ve městě.

Řeku Vltavu bude o víkendu možné přejet buď po Strakonické ulici napojením u křižovatky Diamant, nebo naopak na jižní straně u fotbalového stadionu na Střeleckém ostrově.

Žádné jiné mosty pro auta už přes Vltavu ve městě nevedou, takže tyto směry bude využívat i městská hromadná doprava. Týká se to konkrétně linek 1, 3 a 53, které běžně jezdí přes Dlouhý most.

Oprava křižovatky má přinést především zvýšení kapacity, z ulice Na Dlouhé louce směrem k Husově třídě přibude jeden odbočovací pruh. Tím by se podle náměstka českobudějovického primátora pro dopravu Viktora Lavičky měl zrychlit průjezd aut směřujících na největší budějovická sídliště.

Čtěte také

Stavaři v celé křižovatce položí nový asfalt. Veškeré práce se budou odehrávat pouze o víkendech, protože jinak by už tak přetížená doprava ve městě pravděpodobně úplně zkolabovala.

Křižovatkou u Dlouhého mostu denně projíždí bezmála 50 tisíc aut, nemalá část z nich přijíždí například ve směru od Prahy a Písku a pokračuje směrem k rakouským hranicím.

Ředitelství silnic a dálnic už zahájení opravy křižovatky muselo kvůli počasí o týden posunout. Kompletně by podle plánu mělo být hotovo po posledním zářijovém víkendu.

Spustit audio

Související