Dačice na Jindřichohradecku mají nové venkovní kluziště. Otevírají je v době, kdy se v celém Česku zpřísňuje systém protiepidemických opatření

18. prosinec 2020 13:05

Za sportoviště zaplatilo město 18 milionů korun. Až skončí zima, mohou se mantinely demontovat a vespod už je připravený sportovní multifunkční povrch vhodný na malý fotbal, tenis, volejbal, stačí jen doplnit sloupky a branky.

Dačice po několika letech příprav dokončily stavbu nového venkovního kluziště. Za sportoviště zaplatilo město 18 milionů korun. Poprvé ho otevírá v pátek, kdy se v celém Česku zpřísňují protiepidemická opatření.

Dačice na Jindřichohradecku mají nové venkovní kluziště

Správce nového dačického kluziště připevňuje v areálu ještě poslední tabule. Za malou chvíli už vyjede s rolbou, aby upravil čerstvý led. Kluziště je právě zkolaudované.

„Rozměr je 20 na 40 metrů, takže je to o trochu menší kluziště, než je standardní hokejové, není to žádné mistrovské utkání. To ani nebyl záměr. Jedním z požadavků na chladící jednotku bylo, aby kluziště mohlo fungovat až do 15 stupňů nad nulou,“ vysvětluje vedoucí odboru dotací a investic města Martin Štastný.

První bruslaři si novou otevřenou ledovou plochu v Dačicích budou moct vyzkoušet v pátek, kdy Česko přejde do 4. stupně protiepidemického systému, vnitřní sportoviště se uzavřou a omezený bude i počet lidí, kteří se můžou shromažďovat. Tomu muselo město přizpůsobit provoz nového kluziště.

„Tomu byl přizpůsoben i rezervační systém a ten povolí rezervace po třiceti minutách v blocích pro šest osob. Nicméně už teď registrujeme velký zájem o tu plochu, protože s ohledem na to, že i profesionální sportovci nemůžou od čtvrtého stupně využívat kryté haly, A aby se udrželi v kondici, v tréninku, už teď kontaktují provozovatele kluziště s žádostí o rezervace kluziště a podobně. Takže určitě si tady přijdou na své rodiny s dětmi i místní občané, ale pravděpodobně tady čas od času narazíme i na nějakého profesionálního hokejistu,“ dodává Martin Šťastný.

Jakmile to protiepidemická opatření dovolí, bude moci v zimě nové kluziště v Dačicích využívat najednou až 100 bruslařů.

Až skončí zima, mohou se mantinely demontovat a vespod už je připravený sportovní multifunkční povrch vhodný na malý fotbal, tenis, volejbal, stačí jen doplnit sloupky a branky.

Dačice na Jindřichohradecku mají nové venkovní kluziště
Spustit audio