Cyklokros v Táboře. Trať Komora. To je destinace, kam rádi vyrážejí závodníci z celého světa

30. listopad 2020

Ve Sportovních ozvěnách vás čeká šestiminutová jízda po jihočeských sportovištích. Jízda doslova, protože v úvodu pořadu se vydáme do terénu, a dokonce na kolo.

Jihočeský kraj je místem, kdy je cyklistika doma a cyklisté tu jsou jako v ráji. Možná i proto se v Táboře tolik zabydlel cyklokros. Pořadatelé přes všechny nesnáze připravili závod Světového poháru. O Táboru se psalo a mluvilo v médiích v Evropě i ve světě. A cyklokrosový závod vzbudil očekávaný  a zasloužený ohlas.

Čtěte také

Cyklokros v Táboře. Trať Komora. To je destinace, kam rádi  vyrážejí závodníci z celého světa. Letos poprvé nad pořadatelstvím visela koronavirová hrozba. Ale ředitel Petr Balogh prokázal odvahu. Rozhodl se, že se nevzdá a závod v Táboře se prostě pojede.

„Za svoji kariéru jsem to ještě nezažil a bylo to podle mě nejtěžší rozhodnutí, jestli ten závod dělat, nebo nedělat,“ sdělil ředitel Petr Balogh a dodává: „Tady máme dezinfekce, je tady firma, která vystříkává všechny místnosti, kamiony tak, aby tady ten covid neměl šanci.“

Covid-19 tedy byl v Táboře bez šance, tu ale využily nejzářivější světové hvězdy.  Jejich jména si připomeneme ve výsledkovém servisu. Cyklokrosaři jsou tvrdí chlapi a jen tak se nevzdávají a v roce 2024 dokonce uspořádají na této trati, v areálu Komora, mistrovství světa.

Tady jsou jména vítězů z průběhu závodu Světového poháru v cyklokrosu:

V kategorii Elite slavili první místo Belgičan Vanthourenhout a reprezentantka Nizozemska Brandová.

Kategorii do 23 let vyhrál Brit Mein.

V juniorkách byla nejlepší jeho krajanka, také  Britka Backstedtová. A v juniorech zlato vybojoval český reprezentant Matěj Stránský: „Počkal jsem si až do třetího kola a pak jsem to vzal před schodama a jel až do cíle. Vůbec se mi tomu nechce věřit,“ dodal nadšený Matěj Stránský.

Fotbal, volejbal a hokej

Fotbalisté Českých Budějovice mají ve Fortuna lize další velmi cenný bod. Získali ho za remízu 0:0 s Plzní. V brance Dynama se překvapivě od první minuty objevil místo Jaroslava Drobného Vojtěch Vorel.

Ve Fortuna národní lize bohužel Táborsko ztratilo všechny body doma s Líšní. A zase smolně. Tentokrát si vlastní gól vstřelil v závěru Jakub Navrátil.

V extralize volejbalistů Jihostroj prohrál v Liberci 1:3. V sobotu si svěřenci treníéra René Dvořáka všechno vynahradili, doma stále bez diváků, porazili Zlín hladce 3:0.

Českobudějovický Motor ve Zlíně v pátek večer zvítězil 3:2. V neděli ale doma s Olomoucí prohrál 2:4. A co na to trenér Václav Prospal?

Jeho reakci si, stejně jako celé Sportovní ozvěny, můžete pustit online, nebo si je stáhnout do svých počítačů k pozdějšímu poslechu.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.