Čtvrtek: Ztráty a nálezy

28. duben 2016

Stalo se vám někdy, že jste něco ztratili a jakousi záhadou to zmizelo a už jste to nikdy nenašli? Zažili jste nějakou podivnou, zvláštní ztrátu, nebo nález? Ztrácejí se vám doma ponožky do páru? Nebo jste naopak po letech našli něco, s čím už jste dávno rozloučili? Patříte k lidem, kteří rádi objevují poklady na půdách, na různých burzách a bazarech? Přinesli jste si někdy domů skutečný poklad?

Určitě se vám někdy stalo, že jste si někam něco položili, po čase jste to hledali a už to tam nebylo, i když jste prohledali celý dům nebo byt píď po pídi. Může to být složenka, klíček, prstýnek, šroubek, kolečko od autíčka nebo třeba brýle.

Většina žen má zkušenosti s tím, že z pračky čas od času vyndá o ponožku méně, a tak přibývá necelých párů, a ty druhé - ztracení ponožky se už nikdy nenajdou. Je za tím nějaká záhada, děravá lidská paměť, nebo obyčejný nepořádek, co myslíte?

autor: David Hamr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.