Čtvrtek: Tatínek u porodu

22. září 2016

Jaký je to pocit, vidět přicházet dítě na svět? Zažili jste u vás v rodině ten okamžik? A jak váš syn či zeť tu chvíli prožívali? Je pro ženu důležité mít při porodu někoho blízkého? Posílí tato chvíle vztah mezi rodiči? A jak přicházely na svět vaše děti? Jak na to vzpomínáte?

Když se před lety začalo mluvit o tom, že by mohli být tatínkové u porodu, lékaři nebyli této situaci nakloněni. Možná právem se obávali, že v těžké situaci ženy budou mít navíc práci s vyděšeným otcem a občas měli pravdu.

Ne každá žena si svého muže u porodu přeje. Raději volí matku nebo kamarádku, objevila se i nová profese duly, která se těhotnou ženu stará až do chvíle, kdy děťátko přijde na svět.

Přiznám se, že já sama bych otce svého dítěte u porodu nechtěla. Z mnoha důvodů ‒ i o těch si budeme povídat v Noční lince.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.