Čokoládová pěna z avokáda s konopnými semínky

Zdravější variantu čokoládového dezertu si můžete připravit, když využijete avokádo. Výživová poradkyně Štepánka Kutišová doporučuje recept s konopnými semínky, která jsou bohatá na vitamíny a prospěšné minerální látky.

Ingredience
  • 1 celé zralé avokádo
  • 4 až 8 sušených datlí
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce loupaných konopných semínek
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • na ozdobu maliny, mandle, konopná semínka

Sušené datle na čtyři hodiny namočíme.

Lžičkou vydlabeme z avokáda dužinu a vložíme do mixéru. Osladíme javorovým sirupem, přidáme datle, kakao, konopná semínka a rozmixujeme do pěny.

Podáváme zdobené mandlemi, čerstvými malinami a trochou konopných semínek.

Související

  • Rozpečené medové fíky

    Fíky patří mezi nejstarší léčebné plody Orientu. Doporučovali je již egyptští léčitelé 1500 let před naším letopočtem. Chutnají čerstvé, ale můžete je třeba také rozpéct.

  • Čokoládová bábovka z červené řepy

    Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta přidává červenou řepu a sladí stévií.

  • Salát s opečeným grapefruitem

    Grepy obsahují látky, které pomáhají lidskému tělu bojovat proti stárnutí, alergiím, infekcím, rakovině, vředům i srdečním chorobám. Dužina plodů se skvěle hodí do salátů.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.