Čokoládová pěna z avokáda s konopnými semínky
Zdravější variantu čokoládového dezertu si můžete připravit, když využijete avokádo. Výživová poradkyně Štepánka Kutišová doporučuje recept s konopnými semínky, která jsou bohatá na vitamíny a prospěšné minerální látky.
- 1 celé zralé avokádo
- 4 až 8 sušených datlí
- 1 polévková lžíce kakaa
- 3 polévkové lžíce loupaných konopných semínek
- 1 polévková lžíce javorového sirupu
- na ozdobu maliny, mandle, konopná semínka
Sušené datle na čtyři hodiny namočíme.
Lžičkou vydlabeme z avokáda dužinu a vložíme do mixéru. Osladíme javorovým sirupem, přidáme datle, kakao, konopná semínka a rozmixujeme do pěny.
Podáváme zdobené mandlemi, čerstvými malinami a trochou konopných semínek.
Související
-
Rozpečené medové fíky
Fíky patří mezi nejstarší léčebné plody Orientu. Doporučovali je již egyptští léčitelé 1500 let před naším letopočtem. Chutnají čerstvé, ale můžete je třeba také rozpéct.
-
Čokoládová bábovka z červené řepy
Zdravý dezert, na kterém si mohou pochutnat i diabetici. To je bábovka podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové. Do těsta přidává červenou řepu a sladí stévií.
-
Salát s opečeným grapefruitem
Grepy obsahují látky, které pomáhají lidskému tělu bojovat proti stárnutí, alergiím, infekcím, rakovině, vředům i srdečním chorobám. Dužina plodů se skvěle hodí do salátů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.