Člověk si sáhne až na dno, hodnotí Rallye Dakar Martin Michek. Jako nováček se neztratil

27. leden 2020

Jihočeský motokrosař Martin Michek skvěle zvládl Rallye Dakar. Hokejista Jiří Šimánek odehrál 810. zápas za Motor, ustanovil tak nový rekord. Volejbalisté Jihostroje České Budějovice postoupili do Final Four Českého poháru. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Nováčkem na populární Rallye Dakar byl letos jihočeský motokrosař Martin Michek. Vedl si skvěle a posílal vzkazy přímo z trati nejtěžšího závodu na světě.

„Jsem hrozně rád, že jsem Dakar dojel. V poslední etapě jsem byl čtrnáctý, takže jsem opravdu letěl a splnil slib, že do každé etapy se půjdu rvát,“ komentoval.

Smolnou byla pro Martina Michka jedenáctá etapa, kdy mu došel benzín a časová ztráta byla neúprosná. Bezprostřední pocity ještě v pravé dakarské únavě tak byly lehce smíšené. „Vyřadilo mě to ze hry o nováčka roku. Celkově jsem dokončil Dakar na 23. místě, za což jsem ale rád, člověk si sáhne až na dno,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vyhráli ve Zlíně. Tým na konci týdne porazil také Příbram a postoupil tím do Final Four Českého poháru. Nahrávač Ondřej Piskáček měl hned dva důvody k oslavě, slavil totiž 21. narozeniny. „Většinou moje narozeniny vychází na nějaké zápasy nebo tréninky, tak je moc neprožívám, asi větším důvodem k oslavě je pro mě ten postup,“ řekl.

Hokejista Jiří Šimánek v dresu budějovického Motoru

Hokejisté Motoru České Budějovice porazili v nadstavbě druhé nejvyšší domácí soutěže Havířov 7:1. Zápas měl speciální význam pro útočníka Jiřího Šimánka, odehrál totiž  810. zápas za Motor, a to je nový rekord v celé historii klubu. Jiří Šimánek vstoupil mezi legendy, překonal obránce Rudolfa Suchánka. „Nepředstavoval jsem si, že tady ještě v 41 letech budu hrát,“ přiznal.

V tabulce první ligy hokejistů k žádné změně v čele nedošlo. Motor České Budějovice soutěži jasně vévodí, nasbíral už 118 bodů, druhý Přerov má 83 bodů a třetí Chomutov 82 bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související