Člověk musí jít stále dál a makat přes překážky. Poselství písničky Nikoly Votrubové a Kuby Kubína

12. duben 2022

Našimi hosty jsou dva zpěváci, oba účastníci poslední SuperStar, Nikola Votrubová a Kuba Kubín. Kuba pochází z Hradce Králové a zpívání se věnuje už od dětského věku. Zpíval v hradeckých dětských sborech a zpěv potom studoval i na pardubické konzervatoři. 

Nikolo, jaká byla vaše cesta ke zpěvu a muzice?
Nikola Votrubová: Moje cesta ke zpívání byla také už úplně odmalička. Od dětství jsem zpívala, potom jsem se přihlásila do ZUŠky a v pubertálním věku jsem se dostala do takové školní kapely. Tam jsem zjistila, že mě to strašně baví, ale ještě mi to moc nešlo. Takže mne čekala spousta práce, abych se trošičku vyzpívala.

Nikola Votrubová a Kuba Kubín ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Ale sen, že budete zpěvačkou, ten tam už byl.
Nikola Votrubová: Obrovský. A je tam pořád.

Kuba nám také připomene svůj příběh.
Kuba Kubín: Začínal jsem zpívat ve sboru Jitru, potom to byl chlapecký dětský sbor Boni Pueri, pak jsem šel na konzervatoř do Pardubic a od té doby si vlastně vydělávám zpěvem, jak klasickým, tak i popovým. Takže to je moje cesta.

Čtěte také

Zpěv v dětském sboru dá člověku hodně do života.
Kuba Kubín: Strašně moc. A hlavně samozřejmě zkušenosti i z cestování a zároveň se tam člověk naučí trošku jako chovat. Takový vybranější způsob chování. Naučí vás tam některé věci, které z běžného života člověk nepochytá. To si myslím, že je obří dávka zkušeností do života. Zodpovědnost, píle a tak dále. S Boni Pueri jsem se podíval všude možně. Amerika, Japonsko, dá se říct celá Evropa, strašně moc států. Bylo to skvělé.

Co vás přivedlo do SuperStar?
Nikola Votrubová: Zkoušela jsem to před pár lety poprvé a to moc nevyšlo. Tak jsem si myslela, že už to nikdy nezkusím, jenomže když potom přišla covidová situace, tak mi naskočil takový brouček v hlavě, začali za mnou chodit přátelé, jestli se přihlásím, kolega v práci mi řekl, že se tam musím přihlásit. Tak jsem si řekla: za zkoušku nic nedám, bůhví, co bude. Každopádně to bude zkušenost, tak jsem to zkusila a vůbec toho nelituji, naopak.
Kuba Kubín: Já jsem tam šel prakticky jen abych viděl, jak to tam vlastně chodí a vypadá. Vůbec nic jsem od toho nečekal, ale mám na to samozřejmě jen samé hezké vzpomínky. Už jen to, že jsem si odnes spoustu krásných kamarádství, třeba právě tady s Niki. I v tom mi moc dalo.

A vznikla společná písnička dvou účastníků poslední SuperStar Nikoly Votrubové a Kuby Kubína.
Kuba Kubín: Je to super. Inspirace je zřejmá ze samotné písničky, ale hlavně je to o tom, že Superstar, ať se člověk umístí jakkoliv, to nekončí. Člověk musí nějakým způsobem dál pracovat, i když třeba soutěž vyhraje. Nesmí usnout na vavřínech a jít dál, makat přes překážky. To je hlavní poselství naší písničky. A myslím si, že to tak je i obecně v životě.

Čtěte také

Mimochodem, jaké bylo zákulisí? Je to hodně drsná soutěž?
Nikola Votrubová: Je trošku drsná, ale každopádně už jsem věděla, do čeho jdu. Byla jsme tam před pár lety, to bylo v roce 2018, když vyhrála Tereza Mašková, tak si myslím, že to bylo tenkrát trošku drsnější. Teď jsem byla až kolikrát příjemně překvapena, že to není zase tak hrozné, jak jsem čekala. Ale na druhou stranu, samozřejmě není to procházka růžovou zahradou, je to prostě show.
Kuba Kubín: Je to tak, naprosto souhlasím s tím, co Niki řekla. Soutěž je udělaná tak, aby pobavila lidi, takže se mnohdy úplně neberou ohledy na nějaké lidské potřeby a tak. Ale vlastně to nebylo příliš drsné. Porotci vás pak vezmou v zákulisí kolem ramen a všechno je to v pohodě.

Nikola Votrubová, Lada Klokočníková a Kuba Kubín ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Otevřela vám účast v Superstar dveře dál v muzikantské branži?
Nikola Votrubová: Neskutečně. Myslím si, že už jen to, že jsme se tam potkali se skvělými hudebníky, stali se z nás kamarádi, vytvořili jsme nějakou spolupráci a kamarádství. A člověk byl zkrátka vidět, lidi si všímají samozřejmě. Několikrát se stalo, že mě poznali i na ulici.
Kuba Kubín: Stává se to a člověku se nabalí třeba i lidé na sociálních sítí. To byl hodně velký boom, když odvysílali první casting, tak se mi najednou začalo objevovat strašně moc lidí na sociálních sítích, což je super. Hodně funguji na TikToku, kde mám teď asi 130 000 sledujících.

Zpěváci Nikola Votrubová a Kuba Kubín byli dnes našimi hosty. Ať se vám daří!

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související