Cítíme závazek pomáhat společnosti, říká manažer českobudějovických volejbalistů

10. leden 2022

Rok 2022 se rozběhl také pro extraligové volejbalové týmy. Hráči Jihostroje České Budějovice nastoupili ve šlágru 14. kola proti Karlovarsku a manažer klubu odpovídal na otázky Sportovních ozvěn.

Manažer Jihostroje České Budějovice Robert Mifka potvrdil, že volejbalový klub bude pro tuto sezonu pracovat s vyrovnaným rozpočtem. „Pro nás relativně zásadní smlouva s městem dopadla dobře. Počítáme ale s tím, že krize se bude projevovat hlavně do příští sezóny, chceme mít také nějakou rezervu,“ řekl.

Jihostroj se zároveň chce stále zapojovat do charitativních projektů. „Cítíme ten závazek pomáhat společnosti, něco vracet, charitativní projekty tedy určitě budou. Máme například dlouhodobou spolupráci s organizací Adra, podporujeme dobrovolnictví hlavně v domovech pro seniory, což myslím, že je trochu přehlížená oblast,“ připomněl.

Co se týče šlágru 14. kola extraligy volejbalistů, České Budějovice v důležitém utkání prohrály s Karlovarskem 0:3. Smečař Petr Michálek, který do zápasu zasáhl až v jeho průběhu, se po utkání hodně zlobil: „Po půl roce v půlce sezony zkoušíme novou sestavu, a to proti momentálně asi nejsilnějšímu soupeři, není to to pravé ořechové.“

A co na nečekaně hladkou prohru říkal trenér René Dvořák? „Kdyby to bylo podle mých představ, tak jsme takhle nemohli dopadnout. Vary nás prostě přehrály servisem,“ odpověděl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související