Cibule jako nepostradatelná ingredience pro vaše vaření
Naši předkové cibuli přisuzovali mocné magické účinky, zcela zásadní je její role v kuchyni. Recepty, které se bez cibule neobejdou, připomíná ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Související
-
Pivovarská cibulačka – originální variace známé polévky s pivem
Polévky bývaly dominantní součástí tradiční kuchyně a připravovaly se v podstatě ze všeho, co bylo k dispozici. Variace cibulačky s českým pivem je velmi originální.
-
Bezlepkový bramborový koláč se sýrem a cibulové dresinky
Cibule je asi nejpoužívanější zeleninou. Už před pěti tisíci lety ji pro léčebné a kuchyňské účely pěstovali Indové a Číňané. Pomáhá proti nachlazení, chřipce a kašl.
-
Dušené kuře s pórkem, bílými fazolemi a česnekem
Zdravou kombinaci kuřecího masa a luštěnin představuje jídlo, které v pořadu Přírodní lékárna doporučila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová. Vyzkoušejte její recept.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka