Cibulačka, cibulový koláč, cibulová marmeláda. Recepty a zajímavosti s vůní cibule
Cibule velká kouzelnice v kuchyni. Cibule jako elixír pro naše zdraví. Cibule a její proměny v kuchyních celého světa. To vše bude tématem Kuchařského čarování Petr Stupky. K tomu přidá samozřejmě recepty na cibulačku, cibulový koláč i cibulovou marmeládu.
Související
-
Cibulačka s pórkem
Tradiční recept, který provoní kuchyni vzpomínkami na dobu našich předků, kdy se lidé ještě nebáli vepřového sádla a houby byly neodmyslitelnou součástí domácí krmě.
-
Šumavský pstruh cibulář
Zapomenutý recept ze staré Šumavy objevil kulinář Petr Stupka. Pstruh cibulář je snadný a chutný. Stačí koupit ryby a pár základních surovin, večeře je pak hotová rychle.
-
Bezlepkový bramborový koláč se sýrem a cibulové dresinky
Cibule je asi nejpoužívanější zeleninou. Už před pěti tisíci lety ji pro léčebné a kuchyňské účely pěstovali Indové a Číňané. Pomáhá proti nachlazení, chřipce a kašl.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.