Chybějící vitamín A se projeví na křehkosti a lámavosti nehtů, vzkazuje nehtová designérka

10. březen 2021

S českobudějovickou nehtovou designérkou Janou Paraščincovou probereme péči o ruce a nehty v jarní době. Do ankety Dámské jízdy Malé a velké radosti se zapojila i paní Marie Hodinářová z Myslkovic. 

Z mé profese nehtové designérky se teď stala spíš mobilní operátorkou. Mé klientky totiž chtějí například vědět, jak se správně zbavit gellaku bez poškození struktury nehtu," vysvětluje Jana Paraščincová.

Nehtová studia jsou totiž od konce prosince zavřená. Ráda tedy poskytla prostřednictvím Dámské jízdy několik rad i k péči o ruce. Například můžeme do vlažného kokosového oleje ponořit na pár minut nehty, které tak vyživíme.

Pokud si budete lakovat nehty doma, rozhodně nezapomeňte na podkladový lak. A schnutí laku rozhodně neurychlíte tím, že na ně budete dýchat. Naopak, ponořte po nalakování a mírném zaschnutí je do předem připravené nádoby s ledem," dodává Paraščincová. Také je podle ní důležité, abychom ve výživě nezapomněli na přísun vitamínů a minerálu. Další rady najdete ve vysílání Dámské jízdy, přesněji v jejím poslechu na webu. 

V Dámské jízdě zalistujeme ještě knihou Návrat domů o tom, jak být šťastné v 21. století a chybět nebudou ani tipy z lunárního kalendáře pro dobrou pohodu a zdraví. 

autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.