Chorvatská policie pátrá po totožnosti mrtvého potápěče

19. srpen 2008
Vysílání v Chorvatsku 2009

Na Istrii bylo nalezeno tělo mrtvého potápěče. Zřejmě se jedná o člena potápěčského klubu z České republiky. Šťastný konec mělo drama otce s dcerou, kteří strávili dvě hodiny na volném moři, když jim uplaval člun.

Tělo mrtvého potápěče bylo dnes nalezeno poblíž pobřeží města Stare Novalje na Istrii. Informovala o tom tamní policie. Identita muže zatím není známa, jedná se ale pravděpodobně o člena potápěčského klubu z České republiky.

Drama se šťastným koncem se navečer odehrálo na moři poblíž Zadaru. Malé děvče spadlo při hře na lodi do vody. Její otec skočil za ní a mezitím jim uplavala loď. Prázdného člunu, který se dostal až k pobřeží, si všimla skupina lidí. Ihned zavolala policii, která zahájila pátrání. Muž s dcerou zatím plavali přes dvě hodiny směrem ke břehu. Unavené je před osmou hodinou večer našel turista, který se na člunu vracel z výletu.

Dnes budeme věnovat i dalmatinům. Tohle známé psí plemeno má totiž původ právě v slunné Dalmácii na Jadranu. O dalmatinech jsem ve Splitu natočil následující reportáž:

0:00
/
0:00

Ceny a kurzy

Splitska banka vyplácí za 1 Euro - 7 kun a 12 lip a za 100 českých korun - 28 kun a 64 lip. Ode dneška je o něco levnější benzín a nafta. V síti čerpacích stanic INA stojí jeden litr Eurosuperu 95 - 8 kun 93 lip, za Eurodiesel zaplatíte 8 kun 99 lip.

Doprava

Provoz na dálnici A1 je plynulý. Kolony se ale mohou tvořit u turistických center na jadranské magistrále a v Istrii. Hraničními přejezdy se jezdí bez čekání.

Počasí

Na Jadranu bude ve středu 20. srpna slunečno. Povane mírný západní a severozápadní vítr. Nejnižší ranní teploty 20 až 25, odpolední 29 až 35 stupňů. Teplota moře 23 až 27 stupňů.

Informace pro jachtaře: Od pobřeží bude zítra foukat severozápadní vítr rychlostí do 18 uzlů. Moře bude na stupni 2 až 3. Viditelnost okolo 20 km.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Více z pořadu