Chcete na kole poznat i jinou přírodu než jihočeskou? Zkuste Alpy

9. duben 2016

V Rakousku, ve vzdálenosti zhruba 300 kilometrů od Českých Budějovic, leží Kitzbühlské Alpy. Ty mohou lákat nejen v zimě k lyžování, ale také v létě k cyklistice. Své o tom ví Michaela Holmanová ze Strakonic, která tuto oblast zastupovala na nedávném veletrhu.

„Ráda bych vás do této oblasti pozvala na festival cyklistiky, který se uskuteční od 18. do 26. června a nabídne něco pro každého. Amatérští jezdci si třeba mohou změřit síly s profíky, k tomu budou vystupovat kapely, můžete ochutnat kulinářské lahůdky,“ říká.

Láká na netradiční cyklistické zážitky. „Necháte se hladce vyvézt nahoru lanovkou a na cestě dolů vás pak čekají různé trasy různé obtížnosti. Na své si opravdu přijde každý,“ popisuje.

Rakušané podle ní mají k cyklistice opravdu velký vztah. „Ta nádherná rakouská příroda a kulisa hor k tomu vybízí. Můžete si tam užít jízdu kolem krásných jezer nebo naopak odvážlivci, kteří se chtějí vydat ze všech sil, mohou vyrazit do kopců,“ popisuje Michaela Holmanová.

„Člověk tam úplně vypne, zapomene na starosti všedního dne a užívá si, že je v přírodě. A je opravdu na co koukat, užijete si nádhernou vůni lesa. Je to úplně něco jiného než třeba v jižních Čechách u Třeboně,“ dodává.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio