Chceme, aby se Češi zase radovali ze skoků na lyžích, říká vedoucí výpravy české reprezentace

3. leden 2022

Také Jihočeský kraj má zastoupení na Turné čtyř můstků. Mezi skokany na lyžích je totiž místopředseda úseku skoku Svazu lyžařů České republiky Jan Baier, který se k regionu hrdě hlásí. A o skocích umí krásně vyprávět.

Jeho cesta mezi skokanské můstky začala vlastně už v dětském věku. „Skoky na lyžích mě bavily spíš jako fanouška, i když jsme si jako malí dělali můstky. I holky jsme do toho zatáhli. Bavilo mě to, a pokud si člověk jde za nějakým snem, tak se to někdy podaří,“ vzpomíná.

Aktuálně se koná sedmdesátý ročník Turné čtyř můstků, Jan Baier byl na 24 z nich. „Nejezdil jsem ale na úplně všechny závody a účastnil jsem se v různých pozicích, s různými úkoly. Ze začátku jako fanoušek,“ dodává.

Byl například u slavného vítězství Jakuba Jandy. „To byl krásný ročník, byl jsem součástí týmu a byl to opravdu jeden z vrcholů, na který se dodnes vzpomíná. Pevně doufáme, že se nám podaří skoky na lyžích zase posunout, aby se Češi zase z výkonů radovali, to je náš cíl,“ uzavírá vedoucí výpravy české reprezentace.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související